Els germans Font posen punt final al Campionat d’Espanya d’enduro

Miquel Font acaba 12è a Almedina i Marc Font va haver d’abandonar quan era vuitè

Miquel Font durant un moment de la cursa.
Miquel Font durant un moment de la cursa. | FotoEsport

La localitat d’Almedina (Ciudad Real) va acollir l’última prova del Campionat d’Espanya de Hard Enduro, en la qual Marc i Miquel Font (KTM) van protagonitzar actuacions molt diferents. Marc Font va arribar a ocupar la segona plaça, situant-se en tot moment entre els millors, però malauradament no va poder travessar la línia d’arribada a causa d’un problema a la seva KTM, que el va obligar a abandonar. D’altra banda, Miquel Font va plantejar una prova més conservadora que li va donar un bon resultat. En el pròleg, completades les dues voltes al traçat, va acabar en 21a posició. A partir d’aquí, va fer una excel·lent remuntada que el va portar a estar molt prop del top10 final, finalitzant 12è.

El Club Esportiu Cózar i l’Ajuntament d’Almedina, organitzadors de l’esdeveniment, van preparar un recorregut d’uns vuit quilòmetres. Els participants van completar dues voltes al traçat en el pròleg de la prova, mentre que la competició va estar programada a tres hores, és a dir, en aquest marge de temps el que va donar més voltes al traçat va acabar proclamant-se com a guanyador.

Marc Font va explicar que en aquesta recta final de l’any «ens ha passat una mica de tot, i és evident que la valoració de la temporada no pot ser bona, sinó més aviat irregular. Continuarem treballant perquè en el 2023 puguem estar de manera habitual en el top10 del campionat espanyol».

Per la seva part, Miquel Font es va mostrar satisfet, en termes generals, amb la seva actuació. «El ritme ha estat bo, sobretot durant la cursa i, tenint en compte que no segueixo de manera regular el campionat, estic satisfet d’estar tan a prop dels més ràpids», va dir el pilot.

Els germans Font, si no hi ha cap canvi de plans, estaran diumenge a Beixalis per a disputar l’última cita del campionat d’Andorra d’enducross 2022.