PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Metes diverses

La FAE presenta la nova temporada que seguiran els competidors de fons amb Esteve, Vila, del Rio i Grioche

Per David Sansaloni

Els esquiadors de fons de la FAE (a baix), ahir.
Els esquiadors de fons de la FAE (a baix), ahir. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar ahir, de manera oficial, la que serà la nova temporada per als seus competidors de la secció d’esquí de fons. L’entitat compta avui dia amb quatre representants: Irineu Esteve i Carola Vila com a sèniors, i Quim Grioche i Gina del Rio en categoria júnior. Tots ells van estar presents ahir en l’acte i van deixar clar quins seran els principals objectius a assolir aquesta temporada.


La compareixença va comptar també amb la presència del sotsdirector de Banca País d’AndBank, Josep Maria Cabanes; el president de la FAE, Josep Pintat; el secretari general de la FAE, Lluís Ruiz; el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz; alguns representants del cos tècnic de la secció de fons i el responsable d’aquesta àrea, Joan Erola. Tots ells van voler encoratjar els atletes a donar el seu màxim en aquesta nova campanya, i va ser Erola qui va explicar que «hem pogut completar una bona pretemporada, a la qual encara li queda un últim estatge a Davos (Suïssa), on estarem des del dia 12 d’aquest mes fins al 20 o 22, abans de començar amb les competicions».


En termes generals, Erola va assenyalar que «esperem fer un pas endavant en comparació amb l’any passat, sobretot pel que fa als joves, que han de seguir creixent». Tanmateix, el tècnic va deixar clar que el Mundial i el Mundial júnior, així com el Tour d’Ski, seran les cites marcades en vermell al calendari, sense oblidar el circuit de Copa del Món per a Esteve i el de Copa d’Europa per a la resta, així com algunes altres curses FIS.

 

Els protagonistes

 

Irineu Esteve continuarà encapçalant la secció amb l’objectiu de mantenir-se dins del top10 o top20 a la Copa del Món, i també al Mundial, i donar la sorpresa al Tour d’Ski. Per a l’andorrà «hi ha hagut dues pretemporades». Una primera part al juliol i l’agost, on es va sentir «al màxim físicament», i una altra posterior a la lesió que va patir al braç. «Vull tornar al nivell que vaig tenir al juliol i veure què podem fer per mostrar aquest plus per tal no quedar-nos estancats», va dir Esteve.


Per la seva part, Vila se centrarà en el circuit de Copa d’Europa, tot i que participarà en algunes cites puntuals de Copa del Món. «Farem un pas enrere per guanyar confiança, sobretot en l’àmbit psicològic, i veure que podem estar més amunt», va comentar l’esquiadora. Erola espera veure «un salt de qualitat» en la competidora de la FAE aquesta campanya, tot i que això «ho determinaran els primers cronos».


Finalment, els joves es prepararan per al Mundial júnior de Whistler (Canadà), que tindrà lloc del 28 de gener al 4 de febrer. Gina del Rio i Quim Grioche (últim any júnior) tindran una classificatòria interna imposada per la FAE per poder anar-hi.


«El Mundial júnior és una gran motivació. A més, encara em quedarà un any de júnior, i tinc bastants objectius optimistes», va declarar del Rio. La FAE busca «un procés de formació a llarg termini», per situar els joves a la Copa del Món. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT