PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot participa en la trobada sobre el clima COP27 a Egipte

El cap de Govern intervé avui davant més de 200 alts mandataris per explicar la feina feta per Andorra

Per El Periòdic

Rossell i Espot, ahir a la COP27, a Egipte.
Rossell i Espot, ahir a la COP27, a Egipte. | Govern d\'Andorra

L’agenda de treball del cap de Govern, Xavier Espot, al segment de caps d’Estat i de Govern de la 27a sessió de la Conferència dels Estats Part (COP 27) del Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, va començar ahir a Egipte, amb la participació en la Cerimònia d’obertura i l’assistència a les declaracions nacionals, així com diferents esdeveniments paral·lels. Espot, acompanyat del secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, intervindrà avui (15.00 hores) davant els més de 200 alts mandataris que es congreguen la trobada.

La 27a sessió de la Conferència dels Estats Part (COP 27) del Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic té lloc fins al 18 de novembre sota la presidència d’Egipte, a la ciutat de Xarm El-Xeikh. Aquesta conferència ha d’instar totes les parts a demostrar la voluntat política necessària per avançar cap a una millora de la resiliència climàtica incloent el suport a les comunitats més vulnerables.

Així, la COP27 se celebra amb la finalitat d’impulsar i acordar una agenda mundial millorada d’acció climàtica, seguint el compromís adoptat a París el 2015, que es va refermar i reforçar a la COP26 amb el Pacte de Glasgow per al Clima, que va situar l’objectiu global d’adaptació als efectes del canvi climàtic, la mitigació de l’emissió de gasos i el finançament del clima al capdavant de l’acció global. 

Com a territori d’alta muntanya, Andorra és especialment vulnerable als efectes del canvi climàtic, segons ha definit el Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic. És per aquest motiu que el Govern ha fixat l’Acció Climàtica com una de les seves prioritats, tal com ha reiterat l’Executiu i com s’especifica al full de ruta Horitzó 23. D’aquesta manera, segons van informar des de l’Executiu, el Principat organitza el dia 17 de novembre, durant la COP27, una reunió ministerial que té per objectiu tractar i difondre els impactes que el canvi climàtic té en les regions de muntanya. Andorra també és representant de la regió europea en el Comitè Executiu del Mountain Partnership de la FAO. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT