Els judoques andorrans es fan amb sis medalles a l’Europeu

Alda Babi aconsegueix el resultat més destacat en penjar-se l’or en la categoria -52 kg

Els judokes andorrans a l’Europeu dels Petits Estats a Luxemburg.
Els judokes andorrans a l’Europeu dels Petits Estats a Luxemburg. | Fandjudo

Els judokes andorrans de la Federació Andorrana de Judo (Fandjudo) van marxar cap a Luxemburg per competir a l’Europeu de Petits Estats d’Europa, on participen tots els països europeus amb menys d’un milió d’habitants. En finalitzar la primera jornada de competició, que va tenir lloc el dissabte, Andorra va sumar un total de sis medalles.

L’actuació més destacada va ser per a Alda Babi, que va fer sonar l’himne del país gràcies a la seva primera posició i medalla d’or en la categoria de -52 kg. D’altra banda, Lia Povedano (-63 kg) i Joel Rossell (-81 kg) van aconseguir dues merescudes medalles de plata, mentre que Marc Reig (-73 kg) es va penjar la de bronze, imposant-se amb molta autoritat a la final de consolació.

David Pellicer i Pere Armenta (en -60 kg) i Theo Rogue (en -73 kg), tot i guanyar la primera ronda, van finalitzar en la setena posició del conjunt dels sèniors.
Abans d’aquestes actuacions en les màximes categories, els competidors andorrans en categoria cadet també van fer el seu debut al matí. Neus Hernández va prendre part en la categoria de -52 kg, i Isona Cerro en la de -63 kg, sent les dues judokes tricolor més destacades en assolir dues segones posicions i medalla de plata. Per la seva banda, Joaquim Tomàs, que va competir en la categoria de -73 kg, es va quedar a les portes del bronze, finalitzant la seva participació amb un quart lloc.

Finalment, també van demostrar les seves habilitats els joves Jan Ballesté (en la categoria de -60 kg) i Pol Vidal (en -66 kg). Ambdós competidors van finalitzar en la setena posició, sumant experiència internacional. Així doncs, a la delegació tricolor només li queda per disputar la competició per equips mixtos, on participen sis judokes per nació (tres noies i tres nois).