Un Felipe dos Anjos imperial lidera el triomf del MoraBanc

Els tricolors s'imposen als adversaris 88-82

Felipe dos Anjos esmaixa amb força a la cistella del San Pablo Burgos.
Felipe dos Anjos esmaixa amb força a la cistella del San Pablo Burgos. | MoraBanc

Un imperial Felipe dos Anjos ha estat el pilar sobre què s'ha articulat el triomf d'avui, al Poliesportiu, contra l'altre ex ACB, el San Pablo Burgos. El pivot brasiler ha fet un pas endavant i ha assumit els galons després de la lesió de Marian Maric. Avui, l'ex d'estudiantes s'ha enfilat fins als 22 punts, amb un immaculat 9 de 9 en tirs de dos, 11 rebots i 5 taps; ben secundat per fora per Borg i Andric, amb 15 i 18 punts respectivament. No obstant això, el matx ha acabat amb un mal regust de boca, atès que els locals havien arribat a assolir una renta de 31 punts en el darrer període i una desconnexió inexplicable ha permès ressuscitar els burgalesos que només ha acabat perdent de 6 punts.

El primer quart ha estat un festival d'anotació. A diferència del matx de l'altre dia contra el Palència, en l'arrencada del partit els locals veien la cistella com una piscina. Andric, Speight, Schreiner i companyia han trobat bones posicions per anotar triples i feien presagiar que no es trobaria a faltar Rafa Luz. Quan el llançament exterior ha començat a flaquejar, ha aparegut dos Anjos. Amb una força inusitada, el pivot ha acabat amb 7 punts el parcial i una sensació de domini total sota els cèrcols, tant el propi com el rival. Així s'ha clos el primer període amb un 31-22 favorable al MoraBanc.

En l'arrencada del segon quart, el MoraBanc ha tingut la primera de les desconnexions. Els locals s'han deixat retallar els 9 punts d'avantatge amb els que havien acabat el primer i el partit ha tornat a començar de zero. No obstant això, i un altre cop coincidint amb l'entrada de dos Anjos a pista, els de Lezkano han reaccionat a temps i també s'han emportat el parcial per 19-16, aconseguint així anar al descans amb un avantatge de 12 punts (50-38).

Després del pas per vestidors, el MoraBanc ha volgut evitar qualsevol sorpresa, com els ha passat en el segon període. Els de Lezkano, molt concentrats en defensa, han tingut paciència en atac per aconseguir un màxim avantatge de +16, gràcies a un triple d'Andric, quan restaven cinc minuts per cloure el parcial (60-44). Aquesta diferència, però no es pot entendre, un cop més, sense l'espectacular treball de Felipe dos Anjos en les dues cistelles. Rebotant, intimidant i anotant, el brasiler ha emergit com a líder en un equip plagat d'estrelles exteriors.

El festival dos Anjos no feia sinó fer-se més gran. I després de dues brillants esmaixades, idèntiques defenses sota la seva cistella, un contracop després d'un tap del brasiler ha servit a Borg per situar el +20, i acabar de desfigurar un Burgos que ha marxat del partit. El 68-48 a falta de 3:15 per cloure el quart deixava encarrilat un dels encontres que es presumia més complicat de la temporada. La renta s'ha anat incrementat fins als +28, acabant el parcial amb un espectacular alley oop de dos Anjos (79-51).

El darrer quart ha començat tal com havia acabat l'anterior, amb una cistella del pivot brasiler per fer pujar un nou màxim avantatge de 30 punts (81-51). El San Pablo Burgos ha reaccionat i ha aconseguit un important parcial de 5-21, situant la renta per sota dels 20 punts (86-72). Tot i el marge i que només restaven 3 minuts, Lezkano ha aturat el partit per frenar la desconnexió en la qual havia entrat el seu equip. Després del temps mort, la dinàmica no ha canviat i el MoraBanc ha fallat la possessió en marrar Borg un triple exhaurint la possessió. En la rèplica, ha anotat el Burgos situant-se només a -12, quan feia escassos 4 minuts perdien de 30 punts.

Una nova possessió perduda per una mala entesa entre Speight i Andric ha donat una nova possessió als visitants que no l'han desaprofitat, situant-se 10 per sota. L'equip necessitava calma i Lezkano ha assegut Speight per donar entrada a Schreiner. Una acció individual de Borg ha trencat la mala dinàmica anotadora local, però ha estat contestada amb un triple visitant (88-79) i una pilota recuperada. Amb aquesta renda i un cinc format per Schreiner, Dee, Borg, Ancic i dos Anjos el MoraBanc ha entrat en el darrer minut de joc. Hermansson, ja pensant en el bàsquet average, ha intentat una penetració però ha xocat, un cop més amb dos Anjos.

Restaven 26 segons quan San Pablo ha anotat un triple situant-se només a 6 punts en una remuntada espectacular. El MoraBanc, molt cansat en aquests darrers cinc minuts, no ha pogut mantenir el nivell ofert en els 35 anteriors, i no només ha perdut un important bàsquet average sinó que per moments ha vist perilla la victòria. Al final 88-82 per al Bàsquet Club Andorra, en un dels partits més complicats de la temporada, segons va informar l'ANA.

Parcials: 31-22, 19-16, 29-13, 9-31.