PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinculen l’adeu de Gerard Piqué amb la nova Llei de l’Esport

El mandatari tricolor podrà continuar amb les seves activitats empresarials sense cap represàlia

Per El Periòdic

Piqué celebra l’ascens de l’FC Andorra a LaLiga SmartBank.
Piqué celebra l’ascens de l’FC Andorra a LaLiga SmartBank. | @FCANDORRA

El món del futbol va rebre la sobtada notícia que Gerard Piqué es retirarà del futbol professional aquest mateix cap de setmana, quan disputi el seu últim partit amb l’FC Barcelona davant l’Almeria. No obstant això, l’anunci va canviar de perspectiva en vincular-se amb una reforma a la nova Llei de l’Esport a Espanya.


La darrera modificació a la normativa, aprovada pel Ple del Congrés espanyol el mateix dia en què es va anunciar l’adeu del futbolista, inclou una rúbrica coneguda popularment com la Clàusula Piqué.


D’acord amb la reforma presentada al Congrés, la modificació a l’article 47 explica que «per a l’organització de les activitats i competicions esportives oficial d’àmbit estatal, no es podrà establir relació comercial amb un jugador en actiu susceptible de participar en aquestes». Això va ser reconegut com la Clàusula Piqué pel fet que la seva empresa, Kosmos (màxima accionista i mandatària de l’FC Andorra), va tenir una relació directa amb la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) pel tema de la Supercopa d’Espanya. El tema esquitxa també el club tricolor, ja que els àudios que es van filtrar entre Piqué i Rubiales incloïen l’FC Andorra, que en aquell moment estava esperant conèixer la configuració de la Primera RFEF.


El fet que Piqué hagi anunciat el seu adeu el mateix dia en què la reforma va ser aprovada ha provocat tota mena de comentaris a les xarxes socials. No obstant això, amb el seu comiat anticipat, l’accionista tricolor podrà continuar amb les seves activitats empresarials sense cap represàlia, incloent-hi el conjunt del Principat. De fet, Sarabia va comentar ahir que «ara tindrà més temps i ens mirarà amb lupa, i segur que ens exigirà molt més». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT