PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un vell conegut

L’FC Andorra rep el Racing de Santander amb l’eufòria d’haver registrat dues victòries consecutives a la lliga

Per David Sansaloni

Altimira lluita una pilota en l’últim enfrontament entre el Racing de Santander i l’FC Andorra.
Altimira lluita una pilota en l’últim enfrontament entre el Racing de Santander i l’FC Andorra. | Real Racing Club

L’FC Andorra torna a casa en una nova jornada, la 15a, d’aquesta lliga SmartBank. En aquesta ocasió, els tricolor es veuen les cares avui, a partir de les 18.30 hores a l’Estadi Nacional, amb el Racing de Santander, un vell conegut en haver disputat la temporada passada la final de la Primera RFEF. En aquella ocasió, el títol de campions de la categoria se’l van endur els santanderins, però ara els dos equips arriben completament renovats, amb dos estils reconeguts i amb els andorrans en un estat de forma superior.


De fet, els jugadors dirigits per Eder Sarabia han aconseguit refer-se de la dinàmica negativa que arrossegaven des del partit contra el Màlaga CF. Fins a quatre jornades sense guanyar, ni marcar, van registrar els tricolor (empat a Màlaga, derrota contra el Burgos CF, derrota contra l’Alavés i derrota contra el Vila-real B), fins que van alçar el cap en vèncer la Ponferradina a casa per un contundent 3-0. Tanmateix, el passat dimarts, en la jornada intersetmanal, els andorrans van treure una victòria de prestigi a la Romareda, en guanyar el Reial Saragossa per 0-2.


Això ha valgut al conjunt de Sarabia per recuperar posicions a la classificació, on ara ocupen la 9a plaça amb 21 punts, a només sis del primer lloc, que manté actualment el Burgos CF. «Necessitarem un gran nivell, perquè ens enfrontem a un equip que fa molt bé les coses, fa temps que no perden, l’altre dia va estar a punt de guanyar l’Alabès, i ens coneixem bé. Crec que es pot semblar al partit de l’any passat», va declarar Sarabia.

 

El rival

 

El Racing de Santander se situa avui dia en la posició número 16 a la taula, amb 15 punts, i una derrota podria fer-los baixar fins als llocs de descens. Els càntabres van tenir un inici de competició convuls però, tot i això, l’equip que dirigeix Guillermo Fernández Romo no perd des del passat mes de setembre (2-1 contra l’Eibar). Des d’aquest moment, el club ha registrat dues victòries i cinc empats, la majoria d’aquests últims a casa, mentre que a domicili s’ha mostrat més regular, amb dues victòries, dos empats i tres derrotes. Un rival gens fàcil per als del Principat, que com ells han ascendit aquest darrer any a la divisió de plata, això sí, amb una motxilla d’història molt més plena.


«És un equip que basa principalment la seva fortalesa en el rigor defensiu, en la solidaritat, i en defensar bé», va explicar el tècnic basc sobre els seus rivals d’avui, mentre afegia que «no és fàcil fer-los gol, i haurem d’estar amb les orelles ben plantades per a replegar bé i quan ens estrenyin estar fins i tenir claredat».
L’únic que no estarà disponible per a l’entrenador serà Petxa, que ha tornat a patir una lesió ara en l’altra cama, i sobre la disposició dins del camp Sarabia no va voler donar pistes, però «ens adaptarem al rival, ja que sabem que poden sortir amb un 4-5-1 o un 4-4-2». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT