PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Comitè de Competició sanciona l’FS la Massana i el CE Carroi amb 800 euros

L’entitat castiga Leandro Fernandes amb vuit partits i Ricardo Becerra amb dos

Per El Periòdic

Un instant de la batussa en el FS la Massana-CE Carroi.
Un instant de la batussa en el FS la Massana-CE Carroi. | MARVIN ARQUÍÑIGO

El Comitè de Competició va fer oficial ahir les sancions arran de la batussa que es va donar una vegada acabat el partit entre l’FS la Massana i el CE Carroi al Centre d’Entrenament de la Massana el cap de setmana passat. La sanció més greu se l’ha endut el jugador del club massanenc Leandro Fernandes, segons explica el Comitè per «agredir un espectador», i romandrà allunyat dels terrenys de joc vuit partits. Tanmateix, l’integrant del CE Carroi Ricardo Becerra ha sigut sancionat amb dos partits per «adreçar-se als àrbitres, directius o autoritats esportives en termes o actituds injurioses o de menyspreu».


D’altra banda, cap dels dos clubs ha quedat impune de les accions que van succeir, i finalment la picabaralla farà un forat econòmic tant per un costat com per l’altre. Exactament, 800 euros hauran de pagar tant l’FS la Massana com el CE Carroi, segons es detalla en la decisió per «incidents de públic molt greus». La decisió s’ha basat en l’article 47 de la normativa de competició, el qual especifica que «quan arran d’un partit es produeixin incidents de públic qualificats de molt greus i es provi sense cap dubte que els seus autors siguin seguidors d’un dels clubs participants, hom imposarà al club responsable dels seguidors una multa en quantia de 100 a 800 euros».


En aquest cas, el Comitè de Competició ha arribat fins al límit econòmic en catalogar els actes com els màxims permesos en aquestes situacions. No obstant això, en el cas de la sanció a Leandro Fernandes, l’entitat ha sigut més benevolent, i és que al jugador li haurien pogut caure entre quatre i 12 partits, la qual cosa ha quedat finalment amb vuit, que és el terme mig. 


Recurs / Amb la decisió final ja presa, els dos clubs tenen dret a recórrer aquesta davant el comitè d’apel·lació, tal com van poder fer a l’hora de presentar al·legacions durant les 48 hores posteriors als fets. Segons ha pogut saber aquest mitjà, el CE Carroi estaria disposat a reclamar pel fet que, des de l’entitat, no veuen lògic una sanció igualitària en defensar que als vídeos no s’aprecia cap jugador de l’equip involucrat en la batussa, en estar ja dins del vestidor.


Per altra part, des del conjunt massanenc ja es va anunciar a través de les xarxes socials, justament l’endemà de l’enfrontament, que independentment de les sancions rebudes, la voluntat del club és poder jugar els seus partits a porta tancada, per evitar aquestes situacions. No obstant això, la petició hauria de ser estudiada per la Federació Andorrana de Futbol (FAF), però tot indica que el cas serà complicat, ja que sembla inviable privar els aficionats de l’equip rival que puguin acudir als duels del seu club sempre que juguin contra l’FS la Massana.


Finalment, el que no ha quedat sancionat és l’actitud d’alguns espectadors que es van veure involucrats en la picabaralla, deixant la decisió als clubs el fet de castigar o no aquestes persones. La jornada 7 de la Lliga Unida 2022-2023 ha sembrat un precedent que les diferents entitats del futbol andorrà ja han deixat clar que no s’ha de tornar a repetir i es lluitarà perquè així sigui. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT