PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc enfronta el Burgos amb «il·lusió» i sense Maric ni Luz

Lezkano confia que la resta d’integrants facin un pas endavant

Per David Sansaloni

Speight i Llovet, durant una jugada de l’últim partit a casa contra el Càceres PH.
Speight i Llovet, durant una jugada de l’últim partit a casa contra el Càceres PH. | César de Pablos - BCA

El MoraBanc disputa avui un dels partits més complicats que tindrà al llarg d’aquesta temporada a la LEB Or. El Poliesportiu rebrà l’Hereda San Pablo Burgos, un dels conjunts destinats a estar a dalt a la classificació i lluitar per l’ascens directe a l’ACB, a partir de les 18.30 hores. De fet, el Burgos va acompanyar els tricolor l’any passat a l’hora de descendir, i els burgalesos han muntat una plantilla amb potencial suficient per aconseguir l’objectiu de tornar a la màxima categoria.


Els del Principat no ho tindran gens fàcil, i és que a la qualitat del Burgos s’ha de sumar, en contra dels interessos dels andorrans, les baixes de dos peces clau en els esquemes de Natxo Lezkano: Marin Maric i Rafa Luz. Tot i això, «arribem amb molta il·lusió i moltes ganes. Són partits que tothom està esperant, i la pena és que hi ha dos jugadors molt importants per a nosaltres que no poden jugar-ho, però tenim altres 10 que sí, així que ens centrem en això», va explicar el tècnic basc.

D’altra banda, la principal amenaça del Burgos té nom i cognoms: Rašid Mahalbašic. El pivot eslovè està sent el que Maric pel MoraBanc (de fet, els tricolor ja van intentar el seu fitxatge a l’estiu), però amb el croat fora de la pista els locals hauran de remar molt més fort per contrarestar-lo. Per a Lezkano, «és igual que estigui Maric que no, ja que el Burgos en si mateix té un superequip en totes les posicions, i lògicament té un jugador dins que és diferencial, i a més ja ho ha demostrat en aquesta categoria, però nosaltres també tenim a Llovet i Dos Anjos».


Tot i el context negatiu que assola el MoraBanc, Lezkano va assegurar que el vestidor està «mentalitzat», i «ja sabíem abans del partit contra el Palència, abans de l’inici de lliga, que hi havia duels que anàvem a perdre, i que quan això ocorrís havíem d’estar preparats». El MoraBanc continua segon a la taula, empatat amb Estudiantes i Força Lleida, mentre que el Burgos va sorprendre registrant dues derrotes que fan que es col·loqui una mica més a baix, concretament a la vuitena plaça. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT