PUBLICITAT

Canillo

L’Andorra a Taula ofereix el platet d’autor com a novetat

Les jornades gastronòmiques arrenquen avui la seva setzena edició, que s’allargarà fins al 27 de novembre

Per Pol Forcada Quevedo

Carlos Cardona i Jordi Pujol durant la presentació.
Carlos Cardona i Jordi Pujol durant la presentació. | PFQ

Les jornades de l’Andorra a Taula arrenquen avui la seva setzena edició, que s’allargarà fins al 27 de novembre. L’esdeveniment dona el tret de sortida quatre dies més tard del que és habitual per no coincidir amb el pont de Tots Sants, i així poder-ho englobar amb l’Andorra Shopping. La novetat d’aquest any és la introducció dels platets d’autor «per començar a fer gana i després arribar al menú gastronòmic», va explicar el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol. En aquest sentit, el director de l’UHA va dir que aquesta novetat d’autor «no s’ha de confondre amb una tapa», i que tindrà un preu de cinc euros, que també inclou una cervesa, gràcies a que «aquest any tornem amb Estrella Damm». 

A l’Andorra a Taula hi participen 24 restauradors, però només quatre preparen la novetat d’autor. La meitat d’aquests oferiran únicament el platet, i els altres dos l’oferiran juntament amb el menú que s’ha preparat. La resta de participants serviran els seus palats diaris a més del menú gastronòmic. El preu de l’àpat oscil·la entre els 25 i els 40 euros, «però la mitja sol ser d’uns 35 euros cada any», va declarar el president de l’UHA. La diferència d’aquesta edició és que s’ha tornat a tenir un restaurant a cada parròquia, condició que durant els darrers dos esdeveniments no es va poder complir. 

Pel que fa a les expectatives, Pujol va explicar que «es preveu almenys repetir la xifra de menús de l’any passat», que va ser d’entre 4.500 i 5.000 àpats, mentre que durant el 2020, a causa de la pandèmia, es van servir 3.500 menús. 

Finalment, preguntat per l’assoliment d’Estrelles Michelin i el potencial del país, el director de l’UHA va considerar que «Andorra s’ha posat de ple en el món gastronòmic. No sé si tindran les estrelles, però les matèries les tenen», va assegurar animant als restauradors, tot dient que  «si les busquen es podran aconseguir».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT