PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Punt de no retorn

El Comitè de Competició farà pública avui la ressolució arran de la baralla en el FS la Massana-CE Carroi

Per David Sansaloni

Un instant de la batussa en el FS la Massana-CE Carroi el cap de setmana passat.
Un instant de la batussa en el FS la Massana-CE Carroi el cap de setmana passat. | MARVIN ARQUÍÑIGO

El Comitè de Competició ja ha pres una decisió arran de les imatges que es van viure una vegada finalitzat el partit entre l’FS la Massana i el CE Carroi, referent a la jornada número 7 de la Lliga Unida (Segona Divisió del futbol andorrà). Jugadors i aficionats d’ambdós equips es van veure involucrats en una batussa campal que va ser enregistrada, tant en imatges com en vídeos, per aficionats presents al Centre d’Entrenament de la Massana, i que es va viralitzar a les xarxes socials.


Davant d’aquest context, el Comitè de Competició ha entrat en escena, primer per determinar les sancions que s’imposaran després de veure l’acta arbitral del partit, i també podria actuar d’ofici si es consideren les imatges enregistrades com a proves posteriors del que allà va passar. En aquest segon cas, les sancions podrien ser molt més severes, ja no sols per a figures identificades individualment en la baralla, sinó també per als dos equips.


L’entitat es va reunir ahir a la tarda per prendre les respectives decisions sobre el cas, i la sentència es farà pública al llarg del matí d’avui. Normalment, les sancions solen estar enllestides a mitjan setmana (normalment els dimecres), però arran de la festivitat de Tots Sants i les posteriors al·legacions, a priori presentades per part dels dos equips, han endarrerit la decisió fins a aquest divendres. 

 

 

L’acta arbitral

 

Una vegada finalitzat el partit, fonts d’aquest mitjà, que van estar a la batussa, van explicar que des d’un primer moment, el duel ja venia marcat per una forta confrontació entre els jugadors al terreny de joc. L’ambient va anar incrementant i va haver-hi tres moments clau. El primer va ser l’expulsió d’un jugador del CE Carroi al minut 59 amb una vermella directa, segons detalla l’acta del duel, redactada pel col·legiat, «per dirigir-se a un adversari dient hijo de puta, de forma desafiant, davant meu».


Posteriorment, tot i estar amb 10 jugadors, el CE Carroi va igualar la trobada (2-2) gràcies a un gol en pròpia porteria dels massanencs quan faltaven 20 minuts per disputar-se. A partir d’aquest punt, la situació a la gespa va ser de tensió màxima fins al final, i els ànims a la graderia van continuar el mateix camí.
Finalment, el detonant va arribar una vegada l’àrbitre va xiular el final de la trobada. Segons expliquen les fonts consultades, el delegat del CE Carroi es va dirigir a l’afició del seu equip per celebrar el resultat, quan un jugador de la Massana va anar a increpar-lo. Tot seguit, a aquests dos actors es va sumar un tercer: el segon entrenador de la Massana.


De fet, l’acta arbitral exposa que «els aficionats, tant d’un equip com de l’altre, han entrat al terreny de joc un cop acabat el partit, provocant confrontacions amb els jugadors d’ambdós equips, obligant la intervenció del cos de seguretat del camp». Tanmateix, «aquests dos, anteriorment esmentats [segon entrenador i delegat], es van enfrontar de manera violenta entre ells, amb espavents i moviments bruscos de braços, sense arribar a haver-hi contacte, havent de ser separats per aficionats de la grada, ja que l’equip de seguretat estaven ocupats amb altres incidents».


Finalment, l’equip arbitral «també vam poder identificar al senyor L.F.G., jugador de l’FS la Massana, donant un cop de puny a un aficionat que es trobava fora del terreny de joc, però que també participava en la picabaralla».


Amb aquesta documentació, i la possible entrada en escena dels vídeos i imatges de l’ocorregut, el Comitè de Competició ha pres una decisió que es coneixerà avui, mentre que també comunicarà personalment als clubs la resolució sobre les al·legacions presentades dins de les 48 hores establertes per normativa. 

 

La cronologia: l’ambient al duel ja donava indicis

 

  • Expulsió amb vermella

Un jugador del CE Carroi és expulsat amb vermella directa per dir-li a un rival ‘hijo de puta’.

 

  • Empat del CE Carroi

El CE Carroi, amb 10 jugadors, aconsegueix empatar el partit 2-2 a falta de 20 minuts.

 

  • Celebració

Una vegada finalitzat el partit, el delegat del CE Carroi ho celebra amb l’afició de l’equip.

 

 

  • Interrupció

En aquesta celebració apareix un jugador i el segon entrenador de l’FS la Massana.

 

  • Enfrontament

El delegat del CE Carroi i el segon entrenador de la Massana s’enfronten sense arribar a les mans.

 

  • Batussa

Jugadors i aficionats d’ambdós equips comencen la baralla.

 

 

El conjunt massanenc publica un comunicat en el qual demana jugar a porta tancada

 

El primer dels dos clubs en pronunciar-se després de l’ocorregut va ser l’FS la Massana. L’entitat va emetre un comunicat mitjançant les seves xarxes socials en el qual s’especificava, en primer lloc, que lamentava la situació que s’havia produït en acabar el partit amb el CE Carroi, i en segon es demanava a la Federació Andorrana de Futbol (FAF) el fet de poder jugar a porta tancada els seus partits per evitar precisament aquestes situacions. 

No obstant això, l’FS la Massana va canviar el comunicat inicial per un altre (actual), en el qual s’assenyala que «un cop la FAF esclareixi els fets, s’emprendran les mesures oportunes. A més, s’establiran accions perquè no es tornin a donar situacions semblants».

PUBLICITAT
PUBLICITAT