PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Malson a la infermeria

El MoraBanc perd Maric un mes a causa d’una lesió al turmell i a Luz tres mesos per una a l’isquiotibial

Per David Sansaloni

Les lesions de Maric i Luz.
Les lesions de Maric i Luz. | César de Pablos - BCA

El MoraBanc ha passat del somni al malson de la LEB Or en menys d’una setmana. L’equip arribava invicte, amb quatre victòries en quatre partits, i amb gairebé tots els jugadors a les ordres de Natxo Lezkano, llevat d’algun que arrossegava petites molèsties que, a priori, no semblaven res greu. Doncs a partir de la cinquena jornada del campionat la situació s’ha capgirat completament, i és que el conjunt del Principat no podrà comptar en els pròxims duels ni amb Marin Maric ni amb Rafa Luz.


Maric, que venia sent l’estrella i l’home destacat del MoraBanc, va haver de sortir amb crosses del Pavelló Municipal d’Esports de Palència en patir una torçada al turmell quan només havien transcorregut cinc minuts de trobada. El pivot ja no va tornar a trepitjar el parquet i romania a l’espera de les proves mèdiques, que s’havien allargat a causa de la festivitat de Tots Sants. Una vegada coneguts els resultats, el club va comunicar ahir que el croat té un esquinç al lligament lateral extern del turmell esquerre, una lesió que l’obligarà a aturar-se aproximadament un mes.


D’altra banda, Luz feia alguns partits que venia arrossegant molèsties musculars a causa de les sobrecàrregues que l’havien acompanyat gran part de la pretemporada i en els partits d’inici lliguer. Així doncs, les proves van diagnosticar ahir que el brasiler pateix un trencament musculotendinós a l’isquiotibial esquerre, la qual cosa triplicarà el període de recuperació en comparació al seu company, i estarà allunyat de les pistes tres mesos.

 

 

Molts partits ausents

 

Si es es dona un cop d’ull al calendari de l’equip per a aquesta temporada, es podria dir que, dins de tot el mal, s’ha tingut una mica de sort, ja que la competició domèstica s’aturarà el pròxim cap de setmana per deixar espai a la finestra FIBA (la qual disputaran Borg i Czerapowicz amb la selecció de suècia).
No obstant això, el nombre de partits que es perdran tant Maric com Luz no serà curt, començant pel que es podria catalogar com una final, aquest dissabte, que enfrontarà el MoraBanc amb l’Hereda San Pablo Burgos, un dels equips candidats a l’ascens directe a l’ACB.


Lezkano no podrà comptar amb cap dels dos jugadors per a aquesta primera trobada i, en el cas de Maric, tampoc podrà fer-ho contra el Juaristi el pròxim dia 20 de novembre, ni contra el Força Lleida (una altra de les finals marcades en vermell en el calendari) del dia 25 de novembre al Poliesportiu. Pel que fa a Luz, aquesta gairebé quadruplicarà la xifra de duels en els quals estarà absent. Pels tres que es perdrà Maric, el brasiler en podria registrar fins a 14. A les tres jornades al novembre s’afegirien les sis del desembre, en comptar amb dues intersetmanals (Movistar Estudiantes, Leyma Corunya, Melilla, Reial Valladolid, Almansa i Oviedo), i les cinc al gener (Alacant, Ourense, Acunsa Bilbao, TAU Castelló i Cantàbria).


Si els pronòstics mèdics encerten i l’evolució dels jugadors es manté positiva, Maric hauria de tornar a principis del mes de desembre per enfrontar el Movistar Estudiantes (una de les pedres més grans d’aquesta LEB Or), i Luz podria estar disponible al mes de febrer, en el partit de la jornada 20 contra l’Albacete i en un mes en el qual es començarà disputar la Copa Princesa, teòricament entre el 10 i l’11 de febrer.

 


Solana, al mercat

 

Una vegada conegut l’abast de les dues lesions, el MoraBanc es va posar a treballar i des del club es va afirmar que el general manager, Francesc Solana, ja està a la recerca de, com a mínim, un temporer que pugui pal·liar unes baixes tan importants. Això sí, no serà gens fàcil, ja que es pot donar el context que els equips d’ACB també estiguin buscant integrants per reforçar les seves plantilles, i en una lluita pels noms, els equips de la LEB parteixen amb un desavantatge clar.


Tanmateix, representants del conjunt tricolor també van recalcar, en declaracions a aquest mitjà, que la línia d’actuació a seguir serà la mateixa que s’ha defensat sempre: no es portarà un jugador pel simple fet d’omplir banqueta, sinó que hauria de ser un home que s’adaptés al context de l’equip i que pogués millorar o complementar els jugadors disponibles. El cartell d’un equip amb opcions serioses d’ascendir podria ser suficient perquè es pogués fitxar un nom de qualitat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT