PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ferré aconsegueix ser cinquè al FIA RX2e Rallycross Championship

Els diferents accidents ocorreguts minven les possibilitats de podi del pilot andorrà

Per El Periòdic

Ferré durant una de les curses.
Ferré durant una de les curses. | FIA RX2e Rallycross Championship

El jove pilot de l’ACA Raül Ferré va acabar en cinquena posició el cap de setmana passat al Circuit de Barcelona-Catalunya després de patir un accident a la semifinal. Tot i lluitar pel podi en la darrera cita del FIA RX2e Rallycross Championship, Ferré va xocar just a la línia de meta. L’esforç de l’equip de mecànics i enginyers abans de la final no va ser suficient per a deixar el cotxe a punt per a la darrera cursa.


El World Rallycross de Catalunya va tancar la intensa segona temporada del FIA RX2e Rallycross Championship, en el qual el belga Viktor Vranckx es va coronar campió de l’especialitat en una prova en què es va imposar el suec Isak Sjökvist.


Els heats van transcórrer amb normalitat, fins al tercer, en el qual el pilot Patrick O’Donovan va sortir bé, però va provocar un efecte en cadena en xocar amb el mur interior i va rebotar contra el cotxe de Ferré i el de Pablo Suárez. L’espanyol es va recuperar i es va col·locar tercer, però l’andorrà va haver d’abandonar.
Tot i això, en les curses següents, Ferré va poder passar a la final per veure’s les cares amb Isak Sjökvist, Viktor Vranckx, Nils Andersson, Raül Ferré i Pablo Suárez. L’execució estratègica de Suárez va ser perfecta, de manera que va superar Ferré quan l’andorrà va passar per la joker lap, mentre que Sjökvist va defensar amb fermesa la primera posició. Vranckx va lluitar contra el suec, però finalment no va poder aguantar els atacs de Sjökvist, que va aconseguir la victòria, la primera a l’RX2e.


«Hem fet cinc curses i hem arribat a les cinc finals. Hem marcat un molt bon ritme i hem tingut el podi a l’abast, però l’accident que hem patit ha condicionat la sortida a la final», va declarar Ferré, mentre afegia que «marxem amb un bon aprenentatge i tot el que hem viscut en aquest campionat, en cadascuna de les curses, serà clau per a traçar el futur». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT