Lluita i premi

L’FC Andorra s’imposa per 0-2 al Reial Saragossa a la Romareda gràcies als gols de Bakis i Carlos Martínez

Per David Sansaloni

Els jugadors de l'FC Andorra celebren el gol de Bakis.
Els jugadors de l'FC Andorra celebren el gol de Bakis. | @FCANDORRA

L’FC Andorra torna a somriure, i és que els del Principat van aconseguir ahir una victòria molt lluitada, i de prestigi, davant el Reial Saragossa a la Romareda per 0-2, amb gols de Sinan Bakis i Carlos Martínez.

Els locals van sortir més còmodes, com és lògic, abrigallats per la seva gent. Lluny de tancar-se al darrere, els jugadors dirigits per Juan Carlos Carcedo van apostar per la verticalitat, la qual van saber controlar els tricolor. Això sí, els dos conjunts van patir imprecisions que van provocar els canvis constants de la possessió per a uns i per als altres. No obstant això, a la banqueta es va poder veure Eder Sarabia no gaire content amb algunes de les accions dels seus.

La primera aproximació va ser per al Reial Saragossa, en mans de Giuliano Simeone, que amb una bona jugada individual va encarar la defensa tricolor, però finalment va ser Alende qui va rebutjar el xut de l’atacant. A poc a poc, l’FC Andorra va anar imposant el seu joc de toc, amb possessions eternes, però amb manca de presència ofensiva, amb Bakis molt sol i una poca participació d’Altimira i Valera en els extrems. Amb escasses oportunitats en cap de les dues àrees, els andorrans van tenir la seva primera aproximació amb una internada d’Altimira que Molina va acabar rematant massa forçat.

Per la seva part, Simeone va tenir la més clara per al Saragossa. Una errada de Pastor a l’hora de cedir la pilota de cap a Lizoain, el davanter va ser més llest i a punt va estar d’obrir el marcador, però es va trobar amb el porter tricolor, que va rebutjar la pilota àgilment. Ja a les acaballes dels primers 45 minuts, Mollejo es va tornar a trobar amb Lizoain en la més clara per al Saragossa fins al moment. I quan semblava que s’havia deixat tot per a la segona meitat, Pampín va treure un córner directe al cap de Bakis, i amb una gran rematada al primer pal va sorprendre Cristian Álvarez per a fer el 0-1.

El gol, psicològic, va beneficiar enormement l’FC Andorra, i és que els de Sarabia van sortir més endollats que els locals en l’inici dels 45 minuts restants. Al Saragossa se’l va notar amb una mica més d’ansietat, més imprecís, en comparació amb els del Principat. Tot i aquest context, Simeone va ser capaç d’enviar la pilota al fons de la xarxa de la porteria defensada per Lizoain en una jugada aïllada, però l’àrbitre va anul·lar la jugada en assenyalar fora de joc.

Davant la passa endavant que va fer el Saragossa en aquests instants de trobada, els tricolor van haver d’aguantar com van poder fins a tornar a gaudir del control del partit. L’entrada al terreny de joc d’Hevel i Almpanis va donar un altre aire a l’equip, que es va veure ofegat davant les internades de Mollejo i Simeone. De fet, Bakis hauria pogut fer el 0-2 si no fos perquè estava una mica avançat, caient en fora de joc amb la pilota ja dins de la porteria.

Lluny d’estar morts, els maños van continuar assetjant la porteria de Lizoain, gràcies sobretot a l’empenta de la seva gent, i a punt van estar d’assolir l’empat. Primer va ser Gueye amb un remat de cap que no va trobar porteria per ben poc, i després va venir la més clara, al minut 85, amb una cavalcada en solitari de Simeone, que no va saber dirigir un xut que semblava fàcil.

Tant va perdonar el Saragossa que ho va acabar pagant. En una jugada aïllada, Altimira es va treure dos regats màgics per arribar a la línia de fons, alçar el cap, i veure com entrava Carlos Martínez (que havia substituït Bakis feia cinc minuts) que de primeres amb cama dreta va enviar la pilota al fons de la xarxa amb ajuda del defensor. D’aquesta manera, amb el 0-2, l’FC Andorra va aconseguir una victòria de prestigi i ja pensa en la pròxima jornada al Nacional.

El destacat: Adrià Altimira

• Incisiu: El carriler va ser incisiu tot el partit, i va treballar per intentar crear ocasions mitjançant combinacions tant amb els migcampistes com amb el davanter.

• Incansable: Un total de 95 minuts va estar Altimira sobre el terreny de joc, i des del primer que va crear perill amb llargues curses i internades per la banda dreta.

• Assistent: Després d’ajudar en atac i en defensa, el català encara va tenir temps per marcar-se la millor jugada del partit i assistir Carlos Martínez en el seu gol.

El vestidor - Eder Sarabia

«Seguim millorant en els detalls»

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, es va mostrar «molt satisfet» de la victòria aconseguida a la Romareda i va fer incís en les petites accions, que «han sigut clau, i estem demostrant que seguim millorant en els detalls que, al cap i a la fi, marquen diferencies». Per treure algun punt negatiu, Sarabia va comentar que l’equip «ha compromès la pilota en accions que requerien més pausa, però seguirem treballant en aquests aspectes».