PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino reparteix 250 paperines durant la Castanyada popular

Els actes en motiu de la festivitat continuaran els dies vinents

Per El Periòdic

L’elaboració de les castanyes repartides a Ordino.
L’elaboració de les castanyes repartides a Ordino. | ANA/M.P.

les diferents parròquies del Principat han celebrat un any més la tradicional Castanyada. Els més atrevits, però, també s’han disfressat i han gaudit el Halloween, una festivitat que pren cada cop més pes entre els joves. Concretament, a Ordino, la població es va desplaçar ahir fins a la plaça Major amb motiu de la celebració de Tots Sants, on es van repartir fins a 250 paperines de castanyes. De la mateixa manera que en edicions anteriors, cada paperina va tenir un cost simbòlic d’un euro. També es va oferir moscatell de manera gratuïta entre la gran quantitat d’assistents que hi van prendre part. La festa va comptar, a més, amb una amenització musical a càrrec del Duet Laser. Des de la corporació també es van decorar alguns punts del poble, especialment els jardins de Casa Rossell, en el qual s’hi van col·locar tombes i carabasses per donar continuïtat a la tradició. Per tal que els veïns s’enduguessin el record d’aquest dia, a la plaça Major es va instal·lar una mena de photocall perquè tothom pogués immortalitzar el moment. Tot just davant de la plaça Major també es va col·locar un aparcament per a les escombres voladores que van fabricar els infants que prèviament van participar en el taller Fem volar les escombres i les aparquem, una activitat que va tenir lloc a La Capsa. Precisament, aquesta acció es va desenvolupar gràcies a la col·laboració del ministeri de Medi Ambient, que va aportar material dels boscos d’Ordino per fabricar les escombres que els infants van decorar durant el taller.

Abans de donar pas a la Castanyada popular, la gent gran d’Ordino també va celebrar la seva particular Castanyada a la Casa Pairal. De fet, la gent gran de la parròquia ja va poder elaborar els seus propis panellets durant el taller intergeneracional que va tenir lloc divendres passat amb alguns dels membres del Punt d’Informació Juvenil (PIJ) del poble, segons va informar l’ANA. 
D’altra banda, a la Massana es va voler integrar els joves a la festa organitzant com a reclam el Túnel del Terror, enguany amb la implicació d’una quarantena de joves, entre usuaris del Punt 400 i membres de l’Associació de Frikis d’Andorra. En la mateixa línia, a Escaldes-Engordany es va celebrar un concert amb bandes del país a la sala Prat del Roure amb motiu de la festa de Halloween, dirigida als més joves. L’espectacle el va organitzar l’Espai jovent. Aquestes dues parròquies també van realitzar les seves perspectives castanyades populars, de la mateixa manera que la resta de parròquies del país. 

En els pròxims dies, a la Massana també hi haurà el taller Fem una escombra voladora, el dijous a les 11.00 hores, a la Biblioteca Comunal Antoni Morell. Tal com va explicar la directora de la Capsa, el taller consistirà a confeccionar una granera i decorar-la per convertir-la en una escombra de bruixa. Paral·lelament, els restauradors massanencs han posat en marxa una nova edició de la cuina de tardor de la Massana Fogons, que té lloc des del dilluns 10 d’octubre fins al diumenge 6 de novembre del 2022.

Per la seva banda, a Sant Julià de Lòria es faran dues jornades de contacontes amb motiu de Halloween, a la biblioteca comunal universitària. Aquest dimecres es presentarà El vell que feia florir arbres, a càrrec de Jordina Biosca. A més, el divendres, Vanessa Silva contarà Castanyes amb banyes. Finalment, aquest dijous, també a la biblioteca comunal universitària de Sant Julià, Alexandra Baró i Ingrid Rossell duran a terme un taller de creació. Totes aquestes activitats es recomanen per als infants de 3 a 10 anys. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT