Dia propici per a l'Atlètic en l'última jornada de la primera volta

Els de Fede Bessone golegen la UE Sant Julià (5-1) i aprofiten per ampliar el marge a 7 punts

Els jugadors de la UE celebren el gol de Christian Garcia que li va donar el triomf en el derbi colomenc davant el FC Santa Coloma, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF. | FAF

L'última jornada de la primera volta ha acabat amb l'Atlètic d'Escaldes més líder. Els de Fede Bessone han golejat contra el nou cuer, el Sant Julià, i han aprofitat la victòria de la UE Santa Coloma davant el seu veí colomenc FC Santa Coloma per ampliar diferències. Justament els dos equips colomencs empaten a 12 punts i per tant estan ja a 7 punts.

PENYA ENCARNADA 1 - FC ORDINO 0 | Fitxa | Fotos |

Duel marcat en vermell al calendari per tots dos equips. Per aquests 90 minuts, passaven bona part de les aspiracions tant per Penya, que deixa la cua de la taula, com per Ordino.

Fins la mitja hora de joc no hi va haver el primer xut clar a porteria rival. Va ser Julián Martínez, en una de les primeres intervencions del colombià amb la pilota als peus. Era un xut des de la mitja distància que resolia Silverio.

Ja fins la segona meitat no hi va haver arribades amb perill cap a cap de les dues porteries. Fins l’hora de joc no ho va provar el Penya. Acció per banda dreta que arribava a peus de Briega però la rematada sortia molt desviada.

Poc després, nova ocasió per l’Ordino. Escriba rebia una pilota a la frontal de l’àrea. Des de la mitja distància provava un fort xut que es dirigia a porteria. Ibáñez havia de volar per evitar el que hagués estat el primer gol del partit.

A 12 minuts pel final, però, si que es va inaugurar el marcador. Jugada personal per banda dreta de Briega que marxa dels seus marcadors. Combinació amb Escriba, que li torna a Briega. El jugador, rep falta a l’interior de l’àrea de Michellod i converteix el penal en l’1-0.

Només dos minuts després, més problemes per l’Ordino. Per sota el marcador i amb 10 per segona targeta groga a Michellod. El central havia d’abandonar el partit i deixar 10 minuts en inferioritat numèrica un Ordino que va intentar buscar l'empat, sense èxit.

ATLÈTIC ESCALDES 5 - SANT JULIÀ 1 | Fitxa |

El líder va passar per sobre d'un Sant Julià que, amb la victòria del Penya Encarnada sobre l'Ordino, és el nou cuer de la Lliga Multisegur Assegurances malgrat que els 3 equips estan empatats a 5 punts.

Els de Fede Bessone van posar la directa des del xiulet inicial buscant la porteria contrària. Fins el minut 29 no es va inaugurar el marcador, fruit d'una paret d'Àlex Martínez amb Gemelson que l'internacional andorrà resoluia davant Iglesias, superant-lo per baix.

Poc abans del descans, el segon per als escaldencs amb els mateixos protagonistes. Passada en profunditat mil·limètrica de Gemelson a Alex Martínez, que dribla Iglesias i marca a plaer.

La sentència va arribar als 10 minuts de la represa, en un teva-meva de Rodri amb Casadesús que definia davant el porter el lateral del conjunt escaldenc.

L'Atlètic no va aturar-se aquí. 3 minuts més tard, Víctor Pérez enviava la pilota al pal i al 64 sí que encertaria l'ex del Valladolid entre d'altres amb una rematada de cap al segon pal que feia pujar el 4-0.

Els lauredians van fer el gol de l'honor al minut 74. Cessió errònia d'Àlex Sánchez, que sorprèn Víctor López i acaba marcant en pròpia porteria.

ENGORDANY 0 – INTER ESCALDES 3 | Fitxa |

Derbi escaldenc que suposava un duel directe en la lluita per enganxar-se a la lluita per Europa entre Engordany i Inter.

Els primers a colpejar, eren els d’Otger Canals. Gerard Artigas es feia amb una pilota a camp contrari i ell sol es plantava a l’interior de l’àrea per superar Jesús Coca amb un xut ras.

Poc després, el segon. Desplaçament en llarg d’Aridai Cabrera, que veia com per l’altra cantó entrava Domi Berlanga. El canari li enviava una centrada precisa, que Berlanga controlava i resolia amb dos tocs, fent pujar el 2-0 al marcador.

A l’inici de la segona meitat, jugada per emmarcar de Gerard Artigas. El davanter agafa la pilota a camp propi, i supera tots els rivals que li van sortint al pas. Al final, retalla a l’interior de l’àrea i supera el porter en un dels gols més destacats de la jornada i segurament també de la lliga.

Sobre l’hora de joc, ocasió per retallar diferències per l’Engordany. Xavi Carmona ho provava, mirant de fer el primer gol per l’Engordany. Un intent, però, que no acabava amb la pilota al fons de la xarxa però que suposava la primera ocasió clara pels de Jesús Barón.

L’Engordany movia peces per mirar de trobar la porteria de l’Inter. Acció ofensiva que acabava amb una rematada de Bruno Volpi. El jugador, que portava pocs minuts sobre el terreny de joc, rematava fregant el pal.

A l’últim quart d’hora, nova oportunitat per l’Inter. Sasha Andreu es beneficia d’un mal rebuig de la defensa de l’Engordany. El davanter català es planta sol davant Coca, però s’avança massa la pilota i el porter acaba atrapant.

Ja en temps afegit, ho continuava provant l’equip de Jesús Barón. Ara era Volpi qui rematava amb el cap buscant el gol de l’honor. Adri Muñoz, però, desviava a córner.

Al minut 75, el definitiu 5-1 amb una vaselina de Guillaume López que referma l'Atlètic en el lideratge.

FC SANTA COLOMA 0 - UE SANTA COLOMA 1 | Fitxa |

Duel per la segona posició i per no pedre l'estela amb el líder, Atlètic Escaldes.

El derbi colomenc començava amb molt ritme. No s'havia complert el primer minut quan Bejarano va salvar un mà a mà davant Gavim, que es retiraria cinc minuts després per lesió.

Abans, però, replicaven els de Dmitry Cherishev amb un altre mà a mà de Mourelo davant Jacobo. El davanter gallec es va quedar sense angle després de driblar el meta de la UE.

Sobre el quat d'hora de joc, de nou Mourelo va poder trencar la igualada, després de rebre una gran passada de Miguel López per sobre de la defensa. El gallec intentava una vaselina, però Jacobo va evitar el gol amb la punta dels dits.

Al 33, de nou ocasió per als de Cherishev. Xut de llarga distància potent de Miguel Angel, Jacobo refusa i de primeres, Mourelo enviava la pilota per sobre del travesser.

La segona part va ser més igualada en ocasions, però el minut 62 va ser clau. Passada en profunditat de Dacu a Paulino, que remata a gol davant la sortida d'un Bejarano que ha d'atura la pilota amb les mans fora de l'àrea i és expulsat amb la vermella directa.

Amb un home més, l'última mitja hora va ser un monòleg de la UE fins que al 85, Christian Garcia va rebre dins de l'àrea integrat com a davanter centre i va definir amb un xut ras i creuat que va acabar a la xarxa i que va donar el triomf a una UE que empata a 12 punts amb el seu rival i l'avança en la taula pel gol average.