PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mortés diu que l'oposició d'Ordino "fa tard" en la proposta de la consulta popular sobre Grifols

El cònsol assegura que "no té sentit" perquè "hi ha unes decisions preses"

Per El Periòdic

Una simulació del laboratori de Grifols que s'ubicarà a Ordino.
Una simulació del laboratori de Grifols que s'ubicarà a Ordino. | Grifols

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, creu que els partits de l'oposició del comú, els quals han anunciat l'organització d'una consulta popular sobre el laboratori de Grifols, "han fet tard" perquè el projecte "ja està en marxa i des del comú ja vam fer el nostre informe positiu i vinculant". Així, ha posat en relleu que des de l'inici "ja vam fer les reunions pertinents a nivell de parròquia conjuntament amb el Govern i amb membres de Grifols", per la qual cosa "ja es va donar el màxim d'informació i de transparència possible".

Tot i això, Mortés ha dit que "l'oposició pot fer les reunions informatives que vulgui", malgrat que, en tot cas, l'encarregat de fer una consulta popular ha de ser el comú i no els consellers de la minoria. En aquest sentit, ha estat taxatiu quan ha afirmat que la corporació no impulsarà cap consulta entre la ciutadania per "una cosa que no té sentit", ja que "hi ha unes decisions preses".

L'anunci de la consulta popular va sorgir durant la sessió del Consell de Comú d'Ordino d'aquest dijous, quan el conseller de Movem Ordino, Jean Michel Armengol, va anunciar que a finals del mes de novembre l'oposició impulsaria una reunió de poble per tractar el projecte i, posteriorment, preguntaria el parer de la població. Des de la minoria s'assegura que no s'ha donat suficient informació a la ciutadania i que hi ha moltes veus en contra del laboratori, segons informa l'ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT