PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’acaba la festa

El MoraBanc cau per 72-63 davant un Zunder Palència que es mostra més contundent a la seva pista

Per David Sansaloni

Schreiner intenta la jugada davant la defensa dels jugadors del Palència, en un instant del partit d’ahir.
Schreiner intenta la jugada davant la defensa dels jugadors del Palència, en un instant del partit d’ahir. | Palencia Basket

El MoraBanc va registrar ahir la seva primera derrota a la LEB Or, i ho va fer a mans del ja únic conjunt que romania invicte (fins ahir també els tricolor) com és el Zunder Palència. El Pavelló Municipal d’Esports va ser massa per un equip que no va trobar la manera de capgirar el marcador (72-63).


Des dels primers minuts, els dos equips van deixar clar que no seria gens fàcil penetrar les defenses d’uns i altres (les millors de la lliga), i de fet les possessions inicials van transcórrer sense que pugés cap punt al marcador. Va haver de ser Nacho Llovet qui inaugurés el lluminós pel MoraBanc, juntament amb l’aportació de Borg i Maric. Malauradament, aquest últim va haver de ser substituït a causa d’un gir que va patir al turmell (3-6).


Els punts des de més enllà dels 6,75 metres es van fer esperar per als dos conjunts (0/5 i 0/2 respectivament), i el joc a la zona va anar tenint cada vegada més importància. Els minuts van anar passant i amb el 5-10 els tricolor van agafar una mica d’avantatge des del tir lliure. Davant d’aquest context, els locals van prémer l’accelerador i van aconseguir trencar la defensa dels andorrans fins a posar-se 12-13. La consistència defensiva va ser clau en els darrers trams del primer quart, i el MoraBanc va saber mantenir una petita distància de dos punts (14-16).


La sortida dels del Principat en els segons 10 minuts no va estar, ni molt menys, al mateix nivell i la verticalitat ofensiva del Palència va castigar els de Lezkano, que va haver de demanar temps mort amb només un minut i mig transcorregut (21-18). Per primera vegada els locals es van posar per davant en el marcador, i amb dos triples seguits gràcies a bloquejos indirectes van destapar la pitjor versió dels andorrans en aquest inici de lliga (24-20).


La nota més positiva d’aquest període va ser el debut de Juan Rubio en aquesta LEB Or després de deixar enrere la lesió que arrossegava. La lluita al parquet del Pavelló Municipal d’Esports de Palència va sortir favorable als locals, sobretot a causa del desencert tricolor en el triple i algunes pèrdues que van regalar punts fàcils (28-24). La desesperació va anar en augment fins a establir un resultat de 40-29 al descans.


La passada pels vestidors se li va posar d’allò més bé al MoraBanc, i és que l’equip va sortir com una allau amb Tobias Borg i Felipe dos Anjos retallant distàncies fins al 44-42. Malauradament, la reacció tricolor va quedar enterrada per uns minuts impecables dels jugadors dirigits per Pedro Rivero.
Wintering i Rodríguez es van mostrar especialment inspirats, mentre que els del Principat trobaven els tirs, però no pas els punts. Semblava que la cistella on els de Lezkano havien de fer els punts tingués una tapa, que s’havia tornat a posar en el tercer quart. Una última jugada de pissarra va permetre Johnny Dee posar el conjunt tricolor en la barrera dels 10 punts, mantenint viva l’esperança de la remuntada (57-47).


El control del rebot estava sent més o menys sòlid, però el Palència va aprofitar al màxim els tirs des de la mitja distància. D’altra banda, el festival des de la línia exterior que havia promogut el MoraBanc en els últims duels no va sortir en aquest. Només 2/10 en els tirs de tres punts i els andorrans necessitaven com el pa que es menja rebaixar la barrera psicològica de la desena de punts. Tanmateix, es necessitava pujar el nivell defensiu per poder tenir opcions reals de victòria (59-52).


Dos Anjos va fer una passa endavant en el darrer quart després que Maric no tornés a sortir a pista a causa de la lesió que havia patit al turmell. La intensitat també va patir un augment i Dee va donar vida als seus des del triple (60-55). A falta de cinc minuts pel final, el MoraBanc estava obligat a donar-ho tot, però els rebots ofensius van afavorir els locals, així com la precipitació dels tricolor en el tir. Finalment, McGrew va castigar en excés des del tir exterior, i també des del tir lliure, mentre que els de Lezkano no van saber aprofitar les últimes oportunitats per acabar cedint 72-63. 

 

El destacat: Tobias Borg

 

  • Ràpid: Davant una pressió asfixiant, ja no sols per part dels jugadors del Palència, sinó també per l’afició local, Borg va ser capaç d’imposar-se i treure tirs amb la rapidesa necessària.

 

  • Eficaç: Al MoraBanc se li van travessar els tirs des de la línia exterior, que estaven sent gran part del suport anotador. El suec va materialitzar 3/5 en triples, la qual cosa va donar aire a l’equip.

 

  • Visió: La defensa sòlida del Palència va causar molts problemes en les internades tricolor. Borg va saber filtrar passades per als seus companys que van acabar amb cistella.
PUBLICITAT
PUBLICITAT