PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pla d’infraestructures verdes continua el seu camí per Encamp

El Govern i el comú signen el conveni de col·laboració d’un nou tram a la parròquia

Per El Periòdic

Sílvia Calvó i Laura Mas, davant l’atenta mirada de Xavier Espot, ahir a Encamp.
Sílvia Calvó i Laura Mas, davant l’atenta mirada de Xavier Espot, ahir a Encamp. | SFGA

El Govern i el Comú d’Encamp van signar ahir el conveni de col·laboració per al disseny, la construcció i el manteniment del nou tram del Pla sectorial d’infraestructures verdes d’Andorra (PSIVA) a la parròquia que forma part de la segona fase del pla. Així, de forma paral·lela, també es va signar un conveni per a la cessió dels terrenys.

El tram en el qual s’actuarà inicialment anirà des de la zona de Prada de Moles fins al nou parc de l’Ossa. El projecte connectarà cap a les Bons, mitjançant el passeig de Mojàcar, per seguir posteriorment amb la parròquia de Canillo, per un costat. Des de Prada de Moles el camí connectarà pel marge dret del riu en direcció Ràdio Andorra per acabar anant cap a Escaldes-Engordany.

Amb el desplegament de la segona fase del PSIVA s’assoleix l’objectiu de disposar d’una xarxa d’infraestructures verdes a tot el territori, en què queden ben connectats els nuclis urbans amb les zones naturals, millorant així la connectivitat. La xarxa de camins s’inspira en l’Estratègia nacional del paisatge d’Andorra (ENPA), un treball que respon a l’objectiu de valorar els béns més preuats, els paisatges naturals i rurals, el llegat històric i cultural, millorar la qualitat de vida dels ciutadans i la sostenibilitat ambiental del territori.

Actualment, la primera fase del PSIVA ja discorre pel nucli urbà de Sant Julià de Lòria, per les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana, fins a arribar al parc natural de Sorteny, a Ordino, amb una inversió de més de dos milions d’euros. A l’acte de signatura hi va assistir el cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvo, i la cònsol major encampadana, Laura Mas.

Mas va destacar que des del comú estan «molt contents que aquest projecte sigui aviat una realitat. Es fa valdre tota la zona propera al riu i és una aposta clara per la qualitat de vida». A més, amb aquest nou tram verd, Encamp «guanyarà una nova infraestructura per poder caminar i passejar pel centre de la parròquia, es complementarà l’oferta de senderisme i es dinamitzarà encara més la nova zona esportiva que hi haurà des de Prada de Moles fins al nou parc de l’Ossa». Per la seva part, la ministra va destacar que la trama de camins permet «apropar la natura als ciutadans», a la vegada que «tenim tot el país connectat per vies verdes i de fàcil accessibilitat per a totes les persones i col·lectius».

PUBLICITAT
PUBLICITAT