PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El bus a la demanda d’Encamp funcionarà al febrer

L’adjudicació per a subvencions esportives per a la temporada 2022-2023 s’aproven amb un 25% més de pressupost que el darrer període

Per El Periòdic

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, en la sessió de Consell de Comú.
La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, en la sessió de Consell de Comú. | ANA / M.R.

El servei definitiu de bus a la demanda d’Encamp es posarà en funcionament a partir del cinc de febrer. Així ho va anunciar ahir el conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernández, en una roda de premsa posterior a la celebració de la sessió de Consell de Comú. Així, Fernández va assegurar que la prova pilot que s’ha desenvolupat al llarg dels darrers 10 mesos ha tingut una molt bona acceptació entre els ciutadans de la parròquia, que han valorat el servei amb una nota de 4,84 sobre cinc. Una xifra que s’ha obtingut a partir d’una enquesta que es va realitzar a un total de 1.151 usuaris. A partir del febrer, doncs, el vehicle –que té una capacitat per a vuit ocupants i és accessible per a persones amb diversitat funcional– preveu engegar el servei amb un horari ampliat, que podria ser de 12 o 14 hores els dies laborables.

Per altra banda, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va informar que la corporació ha aprovat el conveni d’estalvi energètic, que inclou 15 mesures que tenen relació amb aspectes com l’enllumenat públic o la lluminositat dels aparcaments i dels edificis comunals. En aquest sentit, Mas va avançar que, de cara a Nadal, «des del comú s’ha acordat reduir un 50% la despesa destinada a l’enllumenat nadalenc», un 20% més del que marca l’acord entre institucions.

L’adjudicació per a subvencions esportives per a la temporada 2022-2023 es va aprovar amb un 25% més de pressupost que la temporada anterior. Es destinaran, doncs, un total de 208.657 euros als 22 clubs de la parròquia, segons va detallar Fernández. En aquest sentit, un 80% dels organismes veuran augmentada la seva subvenció. D’aquesta manera, l’Esquí Club, és l’entitat que rebrà una subvenció més alta.
D’altra banda, es va donar llum verda a una permuta amb el Govern d’una parcel·la de 5.022 metres quadrats a tocar de les instal·lacions del COEX a canvi d’un terreny on actualment hi ha l’aparcament de Prada de Moles, de manera que ara passarà a ser propietat del Comú d’Encamp.

Pel que fa a l’oposició, els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents, David Rios i Enric Riba, van fer pública la seva satisfacció quant al resultat desert de la convocatòria amb relació a les activitats de Nadal de la parròquia. «Ens n’alegrem perquè això permetrà fer un replantejament sobre el Nadal a Encamp i al Pas de la Casa» va comentar Riba, el qual considera que el model ha de tornar a apostar pel Saló de la infància. «Era un referent per tots els infants» va afegir. Finalment, Mas va assegurar que, de cara a l’any que ve, la corporació reservarà una partida pressupostària per a poder-lo recuperar, segons va informar l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT