PUBLICITAT

Ordino

L’oposició d’Ordino vol fer una consulta ciutadana sobre Grifols

El comú fa les primeres passes per a la implantació efectiva de la plataforma administrativa digital

Per Àlex Pont

Un instant de la sessió de Consell de Comú d’Ordino, ahir.
Un instant de la sessió de Consell de Comú d’Ordino, ahir. | ANA / M.P.

L’oposició del Comú d’Ordino advoca per dur a terme una consulta ciutadana envers la instal·lació del laboratori P3 de Grifols. Així ho va manifestar el conseller de Movem Ordino, Jean Michel Armengol, el qual buscarà el suport del conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, per «obtenir una ampliació de la informació del projecte que la ciutadania es mereix per veure si realment es tracta d’una iniciativa viable».

En aquest sentit, Armengol va indicar que es demanarà a la corporació si es pot oficialitzar la consulta i que es facilitin les infraestructures i els equipaments necessaris «o si s’hauran de buscar alguns altres mètodes extraoficials que puguem engegar nosaltres». Tot i això, aquest procés participatiu està previst que es dugui a terme després de la reunió de poble que ambdues forces polítiques tenen previst realitzar a les acaballes de novembre. Amb relació a l’opinió ciutadana, Armengol va emfasitzar que «no conec a cap ordinenc que li sembli bé el projecte».

Continuant en la mateixa línia, Movem Ordino considera primordial la coordinació amb Dolsa per tal d’assolir un impuls efectiu, ja que, fins ara, «ens ha semblat un procés poc clar i no massa democràtic perquè en cap cas s’ha demanat l’opinió de la població d’Ordino i menys a la d’Andorra», es va queixar Armengol. Al seu torn, la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, va reconèixer que el comú desconeix totalment les intencions dels partits opositors i que emetrà una valoració en el moment que tinguin una proposta oficial sobre la taula. També va respondre a les acusacions de Movem Ordino sobre la manca d’informació afirmant que «ja es va fer en el seu moment una reunió de poble amb el Govern oberta a la ciutadania d’Ordino i del país en general».

D’altra banda, el comú va començar a fer els primers passos cap a la digitalització aprovant per unanimitat la proposta d’adjudicació de la plataforma integral d’Administració electrònica pels comuns d’Ordino, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. Amb relació a aquest punt, el conseller de Comunicació i Sistemes d’Informació, Xavier Herver, va explicar que l’adquisició conjunta per part de les tres corporacions suposa un estalvi econòmic de 15.000 euros en el seu procés d’implementació. Paral·lelament, va afegir que aquest projecte forma part de la política de digitalització de tots els organismes administratius i que constarà de diferents tipus de paquets que englobaran portals de transferència i gestors d’expedients, entre altres aplicacions.

De la mateixa manera, el comú va aprovar un crèdit extraordinari a la Comissió d’Educació, Cultura, Joventut i Benestar Social per un import de 14.000 euros amb la finalitat d’acondicionar la rampa d’accés a l’Era de Casa Rossell. Per acabar, la corporació va donar llum verda a la resolució del concurs nacional per a la concessió de la gestió del refugi guardat de Sorteny. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT