PUBLICITAT

Andorra la Vella

Xoc de trens

El MoraBanc visita la pista del Palència en un duel que enfronta els dos únics equips imbatuts a la lliga

Per David Sansaloni

Felipe dos Anjos intenta la esmaixada en l’últim partit de lliga del MoraBanc, al Poliesportiu contra el Càceres.
Felipe dos Anjos intenta la esmaixada en l’últim partit de lliga del MoraBanc, al Poliesportiu contra el Càceres. | César de Pablos-BCA

El MoraBanc torna a la competició, això sí, una mica abans del que sol ser habitual, i és que l’equip disputa avui, a partir de les 21.00 hores, el duel referent a la jornada 5 de la LEB Or. En aquest cas, els tricolor es veuran les cares amb l’altre conjunt que roman imbatut al campionat, com és el Zunder Palència. Els castellanolleonesos no saben el que és perdre a la fase regular i estan cridats a ser un dels equips a estar a dalt en la classificació.


Ambdues entitats porten camins paral·lels fins al moment. Pel que fa als andorrans, aquests s’han desfet del TAU Castelló (73-81), el Grupo Alega Cantàbria (88-47), el Bueno Arenas Albacete (63-93) i el Càceres Patrimonio de la Humanidad (86-74); mentre que el Palència ha passat per sobre del Reial Valladolid (75-65), el CB Almansa (74-89), l’Alimerka Oviedo (88-63) i l’HLA Alacant (54-82). Així doncs, el xoc de trens arriba amb les plantilles encara en construcció pel que fa a la complementació a la pista.


Fins i tot els números romanen semblants en les dues parts. El MoraBanc continua sent l’equip més anotador de la LEB Or, empatat amb el Movistar Estudiantes, amb 348 punts, mentre que els de Palència n’han sumat 334. D’altra banda, els del Principat van cedir el nom d’equip amb menys punts encaixats la setmana passada, precisament davant dels seus rivals en aquesta nova jornada (257 a 256). Els jugadors dirigits per Natxo Lezkano s’enfrontaran a la plantilla més sòlida (fins al moment) de la competició en un Pavelló Municipal d’Esports que s’ha guanyat la fama al llarg dels anys per ser un dels que més exigeix.


La importància del duel s’ha magnificat a causa del context, però per a Lezkano «hi ha més exigències. En tots els partits es donarà la circumstància que pots guanyar i perdre, i cal anar sempre amb la màxima concentració, perquè els que coneixem aquesta Lliga sabem que aquí pots cedir contra qualsevol fora de casa». No obstant això, «és veritat que aquest és un equip que potser té el potencial més gran per a estar a dalt de tot», i és un partit «molt atractiu, que tots esperem amb ganes».


El tècnic basc té clar que guanyar contra un rival directe «sempre té un valor doble», però al cap i a la fi, «el fet de ser un equip amb majúscules i jugar bé, és el que a llarg termini et dona victòries, solidesa, i crec que estem en un moment de créixer».

 

El rival

 

El Palència està demostrant un coneixement de la lliga superlatiu, construint una plantilla amb jugadors contrastats, «molt completa, amb físic, i jugadors, pràcticament des de l’1 fins al 5, amb potència i molta capacitat d’anotar», va explicar Lezkano. La clau del bon moment del conjunt castellanolleonès es deu al fet que «estan compartint molt la pilota, fent un joc coral que pràcticament ningú fa, amb un repartiment de punts important malgrat tenir molt bons anotadors».

 
Tanmateix, l’entrenador del MoraBanc també va fer incís sobre la importància de tenir ben controlats als 4, ja que «tenen perfils molt diferents i complementaris, amb alguns que són més tiradors i altres que busquen el joc interior, més de contacte». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT