PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gir de guió

L’aprovació de dues de les tres esmenes demanades per LaLiga en la nova Llei de l’Esport dilueixen la vaga

Per David Sansaloni

Javier Tebas, després de la reunió de la Comissió Delegada de LaLiga amb el govern espanyol
Javier Tebas, després de la reunió de la Comissió Delegada de LaLiga amb el govern espanyol | EFE

L’ombra d’una possible vaga que aturaria els partits de la Primera i Segona Divisió del futbol espanyol sembla que va difuminant-se. LaLiga va anunciar que l’assemblea extraordinària de l’entitat, que anava a celebrar-se avui per a valorar la situació de la Llei de l’Esport, quedava desconvocada. No obstant això, i segons han informat diferents mitjans del país veí del sud, sí que es mantindria la reunió que estava programada a continuació, amb la presència de tots els clubs que conformen les dues categories més altes d’aquest esport a Espanya, menys el Reial Madrid, el Barça i l’Athletic.


L’objectiu seria decidir quins seran els passos a seguir una vegada han quedat aprovades dues de les tres esmenes que LaLiga demanava que estiguessin en la nova Llei de l’Esport. L’entitat rectora de LaLiga Santander i LaLiga SmartBank (la qual disputa l’FC Andorra) va aconseguir, per una banda, la seguretat jurídica que buscava per a explotar els seus drets; i també que es requereixi un informe vinculant de la patronal dels clubs per a qualsevol canvi d’estatuts o reglaments que vulgui dur a terme la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). La tercera esmena, que es basava en la protecció contra la Superlliga, ni tan sols estarà contemplada en la nova legislació, ja que el tema es troba «judicialitzat, i haurà de ser un tribunal de la Unió Europea el que decideixi sobre la competició promoguda, principalment, pel Reial Madrid», segons va informar el mitjà Heraldo.

 

Última paraula dels clubs

 

El motiu principal pel qual LaLiga hauria mantingut la reunió amb els clubs per a avui mateix seria el fet de decidir el rumb a seguir, una vegada aprovada la normativa que substituirà la del 1990 després de quatre hores i quart de reunió entre els diputats de la Comissió de Cultura i Esport del govern espanyol.
No obstant això, des de l’FC Andorra es va declarar ahir que, finalment, no viatjarà cap representant tricolor a Madrid, i per la qual cosa es posa en dubte la celebració d’aquesta reunió, tot i que podria realitzar-se només amb una part dels equips, o fins i tot per via telemàtica. 


Tanmateix, el context sembla indicar que finalment no es durà a terme el tancament patronal amb el qual havia amenaçat LaLiga, però res ha quedat descartat, ja que seran els mateixos clubs de Primera i Segona Divisió els que tindran l’última paraula i decidiran què fer una vegada votat aquest projecte de la nova Llei de l’Esport.


Cal destacar que, conegudes les reaccions dels mandataris de diferents equips de les dues competicions, és gairebé segur que no s’aturarà la competició, ni aquest cap de setmana ni el primer de novembre.

 

Calendari exigent

 

La possibilitat d’un ajornament de dues jornades consecutives en ambdues categories havia quedat establert com el principal perill per als clubs, i és que el futbol d’elit espanyol té aquesta temporada un dels calendaris més estrets que s’han vist en els últims anys. Amb el Mundial pel mig, en unes dates que no són les que solen predominar normalment, i les diferents finestres internacionals haurien fet que els equips acabessin la temporada entrat el mes de juliol del pròxim any, gairebé coincidint amb la pretemporada.


Per aquest motiu, el gir de guió in extremis que ha viscut la modificació de la llei ha donat aire, sobretot als clubs més modestos. De fet, sense anar més lluny, l’FC Andorra disputarà tres partits en nou dies. El primer serà aquest dissabte, a l’Estadi Nacional contra la Ponferradina a partir de les 14.00 hores. Sense temps per digerir el resultat, els jugadors dirigits per Eder Sarabia marxaran cap a Saragossa per disputar una nova jornada, aquesta vegada a domicili, el pròxim dimarts a partir de les 16.15 hores. Finalment, el Racing de Santander visitarà el Principat el dissabte de la mateixa setmana, en un duel que es podrà veure a partir de les 18.30 hores.


De moment, els tricolor continuen entrenant sense preocupacions amb vista a preparar una trobada que serà clau per veure si l’equip pot tornar al camí de la victòria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT