PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La CASS demana que la visita no presencial costi només el 60%

Així, la tarifa tindria un descompte del 40% respecte la presencial

Per El Periòdic

L’edifici de la CASS.
L’edifici de la CASS. | Arxiu ANA

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) proposa que la tarifa de les visites mèdiques no presencials sigui del 60% del cost de les visites presencials, segons va informar ahir en un comunicat, després de la resolució de les propostes de decret presentades pel Ministeri de Salut.

Sobre el decret de logopèdia i reeducació visual, el Consell d’Administració es posiciona desfavorablement en el punt de la inclusió dels metges d’atenció primària com a prescriptors de la reeducació visual, ja que no són experts en una disciplina científica tan específica que requereix l’atenció i tractament d’un especialista.

Quant a la reproducció assistida, la parapública es posiciona favorablement en relació amb el fons, tot i suggerir prendre mesures necessàries abans de la seva aprovació per assegurar que el decret s’ajusta estrictament a la legalitat. 
En resposta a les consideracions del Consell d’Administració, el ministre Portaveu, Eric Jover, va recordar ahir que la tarifa associada a les visites virtuals «és un element que encara no ha estat aprovat pel Govern», per la qual cosa hi poden haver modificacions, malgrat que els informes que pot desenvolupar la CASS «no són vinculants». Per tant, el ministre va apuntar que des del Govern s’acabarà desplegant el decret que «creguem més oportú».

En el cas dels optometristes, va dir que s’ha proposat l’obertura cap als metges d’atenció primària perquè «s’havien observat disfuncions en el funcionament», un procés «llarg que semblaria que és més adequat que es dugui a terme des de l’atenció primària». Amb tot, Jover va manifestar que la cartera de serveis ha de ser «un element dinàmic», la qual cosa requereix fer una sèrie de valoracions periòdiques «per veure si el model està ajustat o no».

Sobre l’enderroc de la clínica de Santa Coloma, el ministre va indicar que es tracta d’un projecte complex i que serà en el futur quan es decideixi què es farà, ja que s’havia parlat d’ubicar-hi habitatges. «És poc probable que no es passi primer per l’enderroc», va afegir.

PUBLICITAT
PUBLICITAT