PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Trobada de 120 professionals de l’educació ambiental i patrimonial

Vilarrubla destaca la col·laboració entre els territoris dels Pirineus

Per El Periòdic

Un moment de la trobada de la Xarxa d’Educació Pirineus Vius.
Un moment de la trobada de la Xarxa d’Educació Pirineus Vius. | ARI

El Centre de congressos d’Ordino va acollir ahir la inauguració de la trobada de la Xarxa d’Educació Pirineus Vius, que compta amb una vuitantena d’entitats i professionals de l’educació ambiental que engloben tres estats: França, Espanya i Andorra i cinc regions: Catalunya, Aragó, Navarra, Nova Aquitània i Occitània. L’esdeveniment reuneix al voltant de 120 professionals de l’educació ambiental i la mediació patrimonial de tot el massís, durant tres jornades de treball i formació, que enguany compten amb Andorra Recerca + Innovacio (ARI) com a entitat coorganitzadora i amfitriona de l’esdeveniment.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior i presidenta de l’ARI, Ester Vilarrubla, va destacar la cooperació transfronterera de les jornades i la «importància» de la divulgació del coneixement conjunt. La ministra va desitjar «una feliç trobada» i va recordar que aquest cap de setmana s’han organitzat un seguit d’actes de commemoració del segon aniversari del nomenament d’Ordino com a Reserva de la Biosfera.

La cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, va destacar el reconeixement d’Ordino i com aquesta denominació ha contribuït a l’impuls de la divulgació de l’educació ambiental. També va explicar que més de 800 infants visiten cada any la Casa de la Muntanya, destinada a ser un centre de creació i divulgació de projectes científics i innovadors com els previstos durant aquest cap de setmana. Al seu torn, l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, en la línia dels qui l’han precedit, va recalcar que des de l’ambaixada es treballarà per ajudar a la cooperació transfronterera i l’entesa entre els territoris.

Els objectius de les trobades d’aquest any, segons va explicar la tècnica de l’ARI i coordinadora de l’esdeveniment, Montse Brugulat, se centren a analitzar els resultats i presentar les perspectives de la xarxa, elaborar els futurs projectes transversals i territorials, i el reforç dels mètodes d’avaluació de les accions del mateix organisme en matèria de medi ambient, sostenibilitat, natura i investigació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT