PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Amenaça de vaga

LaLiga podria posposar el tancament patronal a l’assamblea extraordinària per la nova Llei de l’Esport

Per David Sansaloni

Els jugadors tricolor es lamenten en una jugada del partit passat contra el Burgos CF a l’Estadi Nacional.
Els jugadors tricolor es lamenten en una jugada del partit passat contra el Burgos CF a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

Amenaça de vaga a la lliga espanyola. El president de LaLiga (organització que domina les dues primeres categories del futbol espanyol), Javier Tebas, va convocar els presidents dels equips de Primera i Segona Divisió a una assemblea extraordinària que tindrà lloc demà amb un punt crític sobre la taula: la nova Llei de l’Esport impulsada pel govern del país veí del sud.


Així doncs, el desenllaç d’aquesta reunió amb els 39 clubs de LaLiga Santander (exceptuant Barça, Reial Madrid i Atheltic de Bilbao) i LaLiga SmartBank (competició que disputa l’FC Andorra) podria acabar amb l’anunci de l’ajornament de tots i cadascun dels partits referents a les dues pròximes jornades de lliga. Segons va explicar Tebas, tres són els punts clau que han provocat el moviment de l’organització esportiva.


En primer lloc, tot arribaria a causa d’una esmena que havia estat pactada prèviament entre el PP i el PSOE, amb l’objectiu de dotar de seguretat jurídica a l’explotació comercial dels béns i drets dels clubs, i que va ser retirada en l’últim moment. Això ha posat en perill els gairebé 3.000 milions d’euros injectats pel fons CVC per a modernitzar el futbol espanyol.


Tebas, d’altra banda, va defensar que aquesta esmena a la llei que ha estat eliminada pretenia protegir les lligues domèstiques de Primera i Segona Divisió davant factors externs, com pot ser la Superlliga que impulsa el president del Reial Madrid, Florentino Pérez.


Finalment, LaLiga també buscava amb aquesta esmena una major independència respecte a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), perquè «pretenia tenir el control disciplinari sobre els seus associats».


Només Barça, Reial Madrid i Athletic de Bilbao defensen la part contrària a la resta de 39 equips que formen les màximes categories del futbol espanyol, el que ha fet que s’allargui l’ombra de Florentino Pérez pel que fa a les negociacions amb els representants del Govern.

 


Vilaseca estarà a Madrid

 

L’FC Andorra prendrà part en l’assemblea extraordinària de LaLiga demà, i ho farà amb la presència de Ferran Vilaseca, que viatjarà a Madrid, a priori sol, tot i que també podria acompanyar-lo Jaume Nogués, segons es va explicar des de l’entitat tricolor.


El club acudirà amb intencions «d’escoltar el que hagi de proposar LaLiga», i es pronunciarà una vegada acabi la reunió. De moment, no hi ha res clar, però en cas que es produís l’aturada s’escriuria una nova pàgina en aquest esport, ja que no es veia un acte així des del 1984.


Tebas estaria disposat a arribar a una vaga si la comissió parlamentària que decideix el text final de la nova llei de l’esport no torna a incloure les tres esmenes que el mandatari va sol·licitar al PSOE i al PP per a garantir els ingressos de la Lliga de Futbol Professional (LFP). 

 

 

Les claus

 

  • Pacte: Tebas pacta amb els representants del PP i el PSOE tres esmenes que s’inclourien en la nova Llei de l’Esport.

 

  • Canvi: Després de reunir-se amb Florentino Pérez, el PP i el PSOE tomben dites esmenes que serien clau per a LaLiga.

 

  • Economia: La no inclusió d’una de les esmenes perjudicaria l’acord amb CVC, que va invertir 3.000 milions d’euros.

 

  • Superliga: La inclusió d’equips espanyols en el projecte de la Superliga podria canviar el desenvolupament de la Primera  Divisió.

 

  • Aturada: Tebas està disposat a arribar a una aturada de dues jornades, tant en Primera com en Segona, afectant l’FC Andorra.
PUBLICITAT
PUBLICITAT