PUBLICITAT

Andorra la Vella

Metes establertes

Els esquiadors i esquiadores de la secció d’alpí de la FAE es posen en marxa de cara a la nova temporada

Per David Sansaloni

Els corredors i equips tècnics d’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE).
Els corredors i equips tècnics d’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar ahir, de manera oficial, el que serà l’inici de la temporada 2022-2023 per a tots els corredors i corredores de la secció d’esquí alpí. L’acte va servir per posar a sobre de la taula els objectius que perseguiran tant els esquiadors com els equips tècnics dels diferents grups que engloben l’entitat.


El protagonista principal va ser Joan Verdú, que és l’únic que ha donat el tret de sortida a les competicions i l’únic representant dins del grup d’elit. L’andorrà té la seva temporada orientada cap al propòsit «d’aconseguir entrar en les finals de la Copa del Món que tindran lloc a Andorra», va explicar, en primer lloc, el director de la secció d’alpí de la FAE, Roger Vidosa. Tanmateix, Verdú també té marcat en vermell el Campionat del Món a Méribel Courchevel, «que serà una cita molt important després dels Jocs, i en la qual estarem tant en gegant com en supergegant», va dir el dirigent.


Per la seva part, l’esquiador va ratificar les seves bones sensacions a Soelden, assenyalant que «vam fer una primera mànega sòlida, sent el segon cop que classificàvem dins del top30 a la Copa del Món». Per al competidor, les experiències assolides a la primera prova del calendari van ser d’allò més valuoses. «Per a mi, un mal resultat hauria sigut haver arribat a Soelden i veure que no estàvem al nivell, però això no va passar», va sentenciar Verdú.


L’altra punta de llança de la FAE és Cande Moreno, que ja compta els dies per començar. L’esquiadora seguirà un programa centrat en la Copa del Món, tot i que puntualment farà Copa d’Europa, igual que l’any passat. «Vull sentir-me còmoda al circuit de Copa del Món, mirant cap al top30, i estar a dalt en Copa d’Europa». Moreno va declarar que «és necessari tenir presència al màxim circuit, ja que és aquí cap a on anem». L’esquena encara li dona petits problemes, però «ho tinc controlat, o això espero», va explicar.


Finalment, Àxel Esteve va prendre la paraula en última instància com el tercer nom destacat. El tricolor prendrà part en el circuit de Copa d’Europa en eslàlom, i «intentarem estar dins del top30. A més, depèn com vagi la temporada, inclús podem apostar per més, ja que estic dins del top150 mundial, cosa que em permet competir en alguna cita de Copa del Món».

 

Promeses, joves i EEBE

 

Amb Cande Moreno ha estat entrenant també Jordina Caminal, la qual està preparant-se el millor possible «perquè pugui començar algunes proves de velocitat en Copa d’Europa», va dir Vidosa mentre afegia que «l’objectiu és baixar punts FIS i que participi en el Campionat del Món júnior per lluitar entre les 20 o 30 primeres».


Àlex Rius, Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella (grup A i B masculí) competiran per millorar punts FIS i anar traient el cap a la Copa d’Europa. Per la seva part, en el grup A i B de tècnica, Carla Mijares s’enfocarà «en tots els eslàloms de la Copa d’Europa, en classificar-se per als Campionats del Món absoluts i estar també als Campionats del Món júnior entre el top15». Tanmateix, Íria Medina no farà tot el circuit de la Copa d’Europa, «però sí que hi participarà en algunes curses, tant en gegant com eslàlom, així com anar al Campionat del Món júnior i estar el més endavant possible».


Finalment, el calendari dels sub-19 i sub-16 de l’EEBE estarà enfocat en participar en curses FIS (només sub-19) i continuar creixent. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT