PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra participa a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia

El socialdemòcrata Carles Sánchez ha presidit la secció del Principat

Per El Periòdic

Sánchez, Ferré i Magalón, ahir al Parlament de Catalunya.
Sánchez, Ferré i Magalón, ahir al Parlament de Catalunya. | Parlament de Catalunya

La XXXIV Assemblea Regional d'Europa de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) que s’està celebrant a Barcelona i culmina avui, compta amb la participació de la secció andorrana, presidida per Carles Sánchez (GPS) i integrada per Raül Ferré (GPCC) i Marc Magallón (GPI). La sessió celebrada ahir va debutar amb una reunió de la Conferència de presidents de la Regió d’Europa, a la qual va assistir Sánchez, i en la que, entre altres qüestions, es va adoptar l’ordre del dia de l’Assemblea Regional, es van determinar les pròximes reunions de l’Assemblea i de la Conferència, es va informar sobre el programa d’accions de cooperació en favor de diverses associacions d’ajuda als refugiats ucraïnesos, es va presentar una carta de la secció d’Armènia sobre el conflicte amb l’Azerbaidjan i, finalment, es va assenyalar la demanda del Parlament d’Ucraïna per formar part de l’APF.

Seguidament, la sessió de l’Assemblea Regional Europa va arrencar amb la benvinguda per part de la primera vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, i amb les intervencions de l’encarregat de la missió Europa de l’APF, Jean-Charles Luperto, el secretari general parlamentari de l’APF, Bruno Fuchs i el president de la Unió Interparlamentària (UIP), Duarte Pacheco.

Els treballs de l’Assemblea Regional d’Europa, centrats en la temàtica Els parlaments i els drets humans, es van dividir en tres panells: La cooperació interparlamentària, una eina de la defensa dels drets humans; La protecció dels drets humans dels parlamentaris; i Els drets a la llibertat d’expressió i de reunió dels parlamentaris. Segons van apuntar des del Consell General, en cadascun d’aquests hi van participar diferents experts que van permetre establir un debat enriquidor amb els parlamentaris presents.

I abans de concloure amb els treballs de la sessió, també es van adreçar a l’hemicicle l’encarregat de la missió América de l’APF, Stéphane Sarrazin, i l’encarregat de la missió Àfrica de l’APF, Dah Sansan.

PUBLICITAT
PUBLICITAT