PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Andorra Sax Fest dobla el nombre de participants

En la desena edició ja es comptabilitzen fins a 27 nacionalitats diferents

Per El Periòdic

El guanyador de l’edició del 2021 de l’Andorra Sax Fest, Mikhail Kazakov.
El guanyador de l’edició del 2021 de l’Andorra Sax Fest, Mikhail Kazakov. | Andorra sax fest

L’Andorra Sax Fest, que enguany se celebrarà del 31 de març al 8 d’abril del 2023, arriba a la desena edició amb el doble de participants per al concurs internacional de saxòfon Solo d’Andorra, el Solo Sax. La consolidació d’aquest concurs, inscrit a la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, ha aconseguit interessar a participants d’arreu del món i per això enguany comptarà amb més de 27 nacionalitats diferents.

Aquest any s’ha decidit canviar el procés de selecció fent una preselecció a partir de vídeos en què els candidats han pogut demostrar el domini de l’instrument i capacitats interpretatives en diversos registres. El concurs ha rebut 185 sol·licituds, de les quals s’han escollit 140 pel nivell musical. Per aquest motiu, l’organització ha decidit ampliar el nombre de participants passant de 70 inscrits –com en les darreres edicions– a 140. El fet de doblar la participació en el concurs internacional també ha obligat a allargar un dia la competició, i la primera ronda serà de tres dies, de l’1 al 3 d’abril.

En paraules del director del festival, Efrem Roca, «és un orgull pel festival que hi hagi tants candidats excel·lents, ja que això fa que el concurs també incrementi el nivell i sigui més competitiu».

El Sax Fest assolirà el desè aniversari, amb una clara presència internacional, reforçant el posicionament com a referent musical en l’àmbit mundial. De moment, només amb la inscripció al concurs Solo Sax, ja hi ha 27 nacionalitats, que es reparteixen de la següent manera: Espanya (35), el Japó (25), França (15), els Estats Units (8), Rússia (7) i Itàlia (6), entre les més destacades.

L’Andorra Sax Fest forma part de l’agenda andorrana des de fa ja deu anys i contribueix a enriquir l’esfera cultural i musical del país. Però a més és una proposta de turisme cultural, que aporta un benefici significatiu. El festival, que té una durada d’una setmana, fa venir aproximadament unes 500 persones, entre participants, acreditats i acompanyants, i significa un retorn econòmic directe per l’economia del país de prop de 500.000 euros, a més de tenir un impacte mediàtic arreu del món.

PUBLICITAT
PUBLICITAT