PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Kike Pisco representarà el país als FIA Motorsport Games

La cita tindrà lloc a Marsella (França) del 26 al 30 doctubre

Per El Periòdic

Pisco durant un entrenament.
Pisco durant un entrenament. | ACA Esports

Octavio Araujo Pisco, més conegut com a Kike Pisco, va superar la selecció interna convocada per l’ACA eSports amb el millor temps de cursa i serà el pilot andorrà de sim Racing que representarà el Principat als FIA Motorsport Games 2022 (FMG 2022) a Marsella (França) del 26 al 30 doctubre.


Pisco va ser l’escollit després de vèncer en una simulació entre els diferents pilots que integren l’ACA eSports Team. A partir d’aquest moment, el pilot ha centrat la feina dels darrers 4 mesos en preparar la competició, que es desenvoluparà al mític circuit de Paul Ricard.


L’expedició andorrana partirà demà amb Pisco, Helder Cerqueira (suport de rendiment esportiu), Nuno Pereira, Miguel Marques i Frank Porté (suports en anàlisis de mètriques). 

L'equip de professionals que integren l'staff d'ACA eSports han traçat un programa de preparació de la competició al qual també s'hi ha sumat el seu company d'equip Helder Cerqueira, que serà el seu suport de rendiment esportiu a les competicions que afrontarà Pisco a Marsella.

 

-Pisco: «Fa mesos que treballem amb l'staff preparant la competició a Marsella. Això ha implicat una preparació molt concreta amb el coach esportiu, Alvaro Otero, igualment amb el psicòleg, optometrista i preparadora física. També el suport dels meus companys d’equip ha estat indispensable, ajudant amb els entrenaments, fent lectures de mètriques, etc. Individualment i com a equip ens hem marcat arribar a la Final».

-Helder Cerqueira: «Estar en un esdeveniment esportiu d'aquesta magnitud era un dels nostres objectius i ho hem aconseguit. Tot l'equip ha treballat molt fort per acompanyar a Kike i a la vista està que els seus registres ara mateix estan a mil·lèsimes dels millors temps d'altres sim racers que hi participen».

 

Sobre Kike Pisco

 

Octavio Araujo Pisco va néixer a Andorra el 27 de març de 1996. L'any 2015, i després de seguir diversos streamers a Youtube, es va llançar a armar el primer simulador a casa. L'any 2016 va començar a competir en iRacing i posteriorment en les plataformes RFactor, Acceto Corsa, entre d'altres.

El 2016 es converteix en fundador de l'equip European SRT amb un total de 7 pilots, majoritàriament ubicats a Espanya i comença a competir en lligues professionals. Més tard va ser fitxat per XRS i el 2017 a títol individual guanya una competició organitzada per Jorge Lorenzo, i la partida econòmica del premi la destina a invertir en un simulador d'alta gamma: volant BMW GT2, base 2.5 Fanatec i pedals V3 Fanatec.

Al’ay 2018 fitxa per Obsidian, un dels millors equips espanyols i competeix al mundial iRacing, entrant tot grup al TOP 50 del món.

A finals del 2019 deixa de banda la competència professional per dedicar-se als estudis cursant un grau superior en informàtica (enginyeria en informàtica).

El 2021 col·labora amb l'equip Octopus i aconsegueix el millor resultat de la 2a divisió de la Lliga Virtual d'Escuderies (Espanya) aquest mateix any. El 2022 passa a formar part de l'equip ACA eSports.

Pel que fa a llicències actuals, en té: iRacing Classe A (Road), Classe A (Dirt Road); Classe B (Oval); Classe D (Dirt Oval).

Ha disputat prop de 1.800 carreres. Concretament a Road: 1.573 carreres, 212 victòries, 689 TOP 5 i 168 poles.

«Esperava poder entrar a un projecte com el d'ACA eSports. És una oportunitat única per a un esportista d'automobilisme virtual. Sempre he volgut ser un pilot de la vida real, però la distància econòmica és innasumible, el projecte de l'Automòbil Club d'Andorra ens dóna l'entorn necessari per convertir-nos en els millors pilots digitals possible, professionalitzar-nos i aspirar a aconseguir títols mundials, aquest és el meu camí».

 

Els FIA Motorsport Games

 

Els esports digitals, i en concret l'automobilisme virtual, és una de les disciplines de creixement més ràpid de la FIA, ja que ha estat certificada per la federació des del 2018. Aquesta comunitat dedicada de corredors en línia de tot el món sovint produeix pilots de carreres de la vida real.

La Digital Cup és part dels FIA Motorsport Games, un esdeveniment multidisciplinari organitzat per la FIA per primera vegada a Roma el novembre de 2019 i que aquest any compta amb un total de 60 pilots inscrits a la disciplina. Pisco lluitarà pel títol amb pilots d'Alemanya, França, Itàlia, Anglaterra, Argentina, Japó, Mèxic, entre d'altres.

Les competicions es podran seguir pels canals d'informació de la FIA, dels FIA Motorsport Games (retransmissions pel seu canal de Youtube) i els continguts a les xarxes socials d'ACA eSports i l'Automòbil Club d'Andorra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT