PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'FC Andorra es veurà amb el CD Manacor a la Copa del Rei

Els tricolor disputaran la primera ronda eliminatòria del torneig del KO contra un 3a RFEF

Per David Sansaloni

Un instant del partit de l'FC Andorra contra el Celta de Vigo l'any passat, a la Copa del Rei.
Un instant del partit de l'FC Andorra contra el Celta de Vigo l'any passat, a la Copa del Rei. | @FCANDORRA

L’FC Andorra ja sap qui serà el seu rival pel que fa a la primera ronda eliminatòria de la Copa del Rei. La Ciutat del Futbol de las Rozas va acollir ahir al matí el sorteig de la també anomenada competició del KO (en referència a la característica que una derrota elimina directament un equip del campionat), en la qual els tricolor van quedar emparellats amb el CD Manacor de Mallorca. Els balears, que actualment militen al grup 11 de la Tercera RFEF, rebran el conjunt dirigit per Eder Sarabia a l’estadi de Na Capellera el cap de setmana del 12 i 13 de novembre, que compta amb una capacitat per a uns 2.200 espectadors.


Pel que fa al format del sorteig i la competició, un total de 110 equips, procedents de les diferents categories del futbol espanyol (16 de Primera Divisió, 20 de Segona Divisió, 19 de Primera RFEF, 34 de Segona RFEF, set de Tercera RFEF, quatre de Copa Federació i 10 de categoria territorial) van formar els 55 enfrontaments que es disputaran a partit únic fins a les semifinals, en els quals el club de menor categoria sempre exercirà de local.


Tots els duels es disputaran en les mateixes dates (12 i 13 de novembre), ja que no hi haurà campionats domèstics al calendari. Tanmateix, una vegada vagin avançant les eliminatòries s’incorporaran els quatre equips que falten: Reial Betis, Reial Madrid, FC Barcelona i València CF. La Copa del Rei és, d’aquesta manera, l’única competició que permet que els equips de menor categoria puguin enfrontar-se a entitats situades en l’esglaó més alt.

 

El rival

 

El CD Manacor va descendir a categories regionals (després de gairebé 30 anys de no fer-ho) en la temporada 2008-2009, però després de dos ascensos consecutius es va plantar novament a la ja extinta Segona B per cinquena vegada, en la temporada 2010-2011, encara que tampoc va poder evitar el descens.
Ara, el club mallorquí roman al grup 11 de la Tercera RFEF (cinquena categoria del futbol espanyol), juntament amb altres equips de les Illes Balears.

 

 

Amb set partits disputats fins al moment, el CD Manacor se situa tercer a la classificació amb 16 punts. Els de Mallorca han començat bé el campionat, en el qual només han conegut la derrota en una ocasió i han sumat, a més, cinc victòries i un empat, amb 16 gols a favor i set en contra. La seva història a la Copa del Rei, però, no s’havia tornat a contar des del 2012, sent la seva novena participació (ara 10a), i coincidint amb el seu any a la Segona B.  En aquella ocasió, el CD Manacor va perdre en primera ronda contra l’Hospitalet per 1-4.

 

Repetir la imatge de l’any passat

 

L’FC Andorra, per la seva part, espera almenys poder repetir l’alegria de l’any passat, quan van guanyar el Nàxara CF en la primera ronda (gràcies a un gol de penal de Marc Fernández), per poder arribar a disputar un partit contra un Primera Divisió. 


L’equip del Principat va gaudir, en la jornada següent, la visita del Celta de Vigo a l’Estadi Nacional, en un partit que va ser d’allò més disputat i en el qual els tricolor van fregar l’èpica, però van acabar cedint per 1-2. Els de Sarabia van forçar la pròrroga en capgirar un resultat advers amb un gol d’Adrià Vilanova, però a les acaballes del temps extra, Santi Mina (117’) va sentenciar.

Sobre l’edició d’enguany, Sarabia va declarar que «ens agrada molt la Copa i aquest any començarem a Manacor contra un gran equip que està a dalt a la classificació», mentre afegia que «tenen un bon camp, tot i ser gespa artificial. Tindran il·lusió, nosaltres també, i prepararem el partit el millor possible». 

 

 

L'anàlisi - CD Manacor

 

  • Pas endavant: El CD Manacor ha anat fent passes endavant en cada temporada, augmentant el seu nivell a poc a poc a la 3a RFEF.

 

  • Equip play-off: En les dues últimes temporades, els balears han format part dels play-off d’ascens a la Segona RFEF, sense sort.

 

  • Mala sort: En la campanya 2020/2021 es va quedar a un sol punt de passar de ronda als play-off d’ascens a la Segona RFEF.

 

  • A punt: L’any passat, l’Alcorcón B va ser el botxí del CD Manacor, que va perdre en la final per 0-2, quedant-se a fregar de l’ascens.
PUBLICITAT
PUBLICITAT