PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torna a brillar

Vicky Jiménez guanya el seu segon torneig professional a l’W25 de Loulé en superar Katarina Zavatska

Per David Sansaloni

Vicky Jiménez, amb el trofeu de l’W25 de Loule (Portugal).
Vicky Jiménez, amb el trofeu de l’W25 de Loule (Portugal). | Joan Jiménez

Vicky Jiménez va tornar a brillar ahir. L’andorrana es va alçar com a campiona de l’W25 de Loulé (Portugal) en guanyar en la final a la ucraïnesa Katarina Zavatska per dos sets a zero (6-1/6-4). D’aquesta manera, Jiménez es fa amb el seu segon títol com a professional en una setmana que ha sigut duríssima, en la qual ha hagut de batallar contra el clima, l’espera, la incertesa i les rivals, quedant obligada a guanyar tres partits i mig en gairebé dos dies.


La jove tricolor va aconseguir el passi a la final durant el dia d’ahir, després de disputar les semifinals unes hores abans contra la turca Cagla Buyukakcay, a la qual va passar per sobre en dos sets (6-0/6-2). Jiménez havia guanyat el seu tercer partit en dos dies, i encara li quedava un, el més important, contra Zavatska, a la qual ja es va enfrontar fa aproximadament un mes, concretament el 29 de setembre a l’W60 de Sant Sebastià, en una trobada que va acabar perdent per dos sets a zero (6-1/6-4).


Amb ganes de revenja, l’andorrana va entrar al partit com una allau. Res va poder fer Zavatska en un primer set en el qual Jiménez va fer gala d’un joc directe, físic i molt precís. Les rematades paral·leles van ser inassolibles per a la ucraïnesa, que va acabar cedint per 6-1. Ja en el segon set, el desgast físic va començar a fer acte de presència i els cops de Zavatska ja no van ser tan fàcils de contrarestar. Tot i això, Jiménez va treure el caràcter i a base de contracops es va anar imposant de mica en mica, fins a decantar la balança a favor seu (6-4).


«Contra Zavatska ja havíem perdut dues vegades, havia sigut top100 i és una jugadora amb un bon revés i un estil molt directe», va explicar l’entrenador i pare de la tennista del Principat, Joan Jiménez. Tanmateix, el tècnic va assenyalar que «necessitàvem aquesta confiança de saber que podem guanyar partits durs i lluitats. És una gran passa endavant i Vicky [Jiménez] ha jugat un primer set gairebé perfecte, mantenint el cap molt fred, atacant quan havia d’atacar i sabent en tot moment a què havia de jugar».

 

Pujada al 133 del rànquing

 

Amb aquesta victòria, Jiménez continua escalant posicions al rànquing WTA, i ja es col·loca la número 133 del món. «Només ens queda seguir lluitant, continuar endavant, creixent i confiant en el treball que fem dia a dia», va dir Joan Jiménez.


Ara, la jove tennista andorrana tindrà un dia per descansar i gaudir de la victòria a Portugal, però amb el cap posat ja en la pròxima cita internacional, que serà a l’W100 de Les Franqueses del Vallès (Espanya). El torneig organitzat pel Club Tennis Els Gorchs prepara la celebració de l’ITF femení, que tindrà lloc del 24 al 30 d’octubre, tot i que segons la programació Vicky Jiménez tindria el seu debut el pròxim dimecres, amb entrenaments previs. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT