PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Joan Verdú demostra el seu nivell a la Copa del Món

L’andorrà es classifica 20è a la primera mànega, però cau a la segona

Per El Periòdic

Verdú durant la seva baixada a Soelden.
Verdú durant la seva baixada a Soelden. | Alexis Boichard - Agence Zoom

Joan Verdú va tenir ahir el seu debut en la Copa del Món 2022-23 d’esquí alpí. L’estació austríaca de Soelden, com és habitual, va obrir el calendari del circuit mundial amb totes les grans figures de l’esquí masculí, i amb l’andorrà sortint amb el dorsal 23. Verdú va demostrar el seu nivell entre l’elit del gegant aconseguint classificar-se per a la segona mànega amb el 20è temps de la primera, i amb molta solvència. Finalment, a la segona mànega, va realitzar un interior i no va poder continuar. 


L’esquiador de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va posar en pista el seu esquí, amb una cursa sòlida de dalt a baix. En meta va marcar un +2.06, amb 1.01.94, que el va deixar en la 20a posició provisional i el bitllet per estar a la segona mànega, en el top30 i a la zona de punts. Una vegada classificat, Verdú va sortir a lluitar, marcant uns bons temps. En el primer parcial que va registrar es va situar 8è, però en un dels girs posteriors a dretes l’andorrà va fer un interior i va acabar caient, el que el va deixar sense opcions de finalitzar la cursa.


«Òbviament, no és el resultat desitjat, però em quedo amb el positiu, amb els temps i les sensacions. Estic molt agraït a l’equip, que ha fet una feina brutal», va declarar l’esquiador en acabar la jornada. El seu entrenador, Juan Lago, també va voler afegir que «ha demostrat un molt bon nivell d’esquí en una pista en la qual no era gens fàcil encertar». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT