PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Festival de Titelles aplega uns 700 espectadors en tres dies

La cerimònia compleix enguany 20 anys i ho ha celebrat amb un programa d'actuacions per a escolars

Per El Periòdic

Un instant de l'obra 'La Jana i els tres ossos'.
Un instant de l'obra 'La Jana i els tres ossos'. | ANA/M.R.

El Festival de Titelles d'Encamp ha reunit al voltant d'uns 700 espectadors des d'aquest dijous, quan l'esdeveniment va donar el seu tret de sortida oficial. Així ho han informat aquesta tarda fonts del comú després de comptabilitzar les entrades dels espectacles La Jana i els tres Ossos i El Ratolí Pérez, que s'han celebrat paral·lelament a les 17.00 hores a les Sales de Festes d'Encamp i del Pas de la Casa. Segons ha comunicat la corporació encampadana, tots dos espectacles han aplegat un centenar d'espectadors.

Majoritàriament un públic familiar ha assistit a l'obra La Jana i els tres Ossos, un espectacle del Centre de Titelles de Lleida que representa una versió del conte popular La Rínxols d'Or.  L'obra, concretament, evoca una botigueta on es despatxen contes i on els titelles esdevenen joguines a mans dels seus manipuladors, que basteixen la narració servint-se alhora de les cançons i de les ombres, tot conreant el clima màgic i tendre que tenen les històries pels infants d’arreu. Més tard, a les 18.00 hores i al mateix espai, ha tingut lloc l'espectacle Giravolta titelles, de la companyia Galiot Teatre.

El Festival de Titelles enguany compleix 20 anys i, per celebrar-ho, ha presentat un programa d'actuacions per a escolars que compta amb la col·laboració de les ambaixades de França i Espanya a Andorra. Així, tal com va explicar el cònsol menor de la parròquia, Jean Michel Rascagneres, l'esdeveniment ja s'ha convertit en "una tradició força arrelada a Encamp" i, per aquest motiu, a partir d'aquesta edició i en les vinents es vol treballar per implicar més el públic adult, ja que encara que es tracti d'actuacions destinades als infants, "els adults també poden aprendre molt dels contes que s'expliquen". Les darreres actuacions tindran lloc aquest diumenge. La primera serà Mozartland i se celebrarà a les 17.00 hores a la Sala de Festes d'Encamp. L'obra, de la companyia Príncep Totilau, es mostra en format de concert-espectacle i convida a entrar a l'habitació de jugar del petit Mozart i la seva germana Nannerl, interpretats per dos nens de carn i ossos. A les 18.00 hores, també en el mateix espai, hi haurà una nova sessió de Giravolta titelles.

Finalment, la darrera obra del gestival serà L'endrapasomnis, una actuació que es farà a la Sala de Festes del Pas, a les 17.00 hores. En aquesta funció s'explicarà una història onírica i màgica que parla de la por, del valor terapèutic dels contes i de com es busquen solucions ben lluny quan la resposta pot ser dins de la mateixa persona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT