PUBLICITAT

Andorra la Vella

La 43a Fira de la capital obre amb la mirada posada en el multifuncional

El cap de Govern espera deixar el projecte «embastat» a l’acabament de la legislatura

Per Anna Casanova

Conxita Marsol talla la cinta inaugural de la Fira d’Andorra la Vella acompanyada de Xavier Espot, Roser Suñé i Meritxell López.
Conxita Marsol talla la cinta inaugural de la Fira d’Andorra la Vella acompanyada de Xavier Espot, Roser Suñé i Meritxell López. | SFGA/CEsteve

La 43a edició de la Fira d’Andorra la Vella va donar ahir el tret de sortida amb una gran representació associativa i empresarial del país, que participarà en la mostra fins demà. «Penso que la fira de fires és un concepte encertat i per això té tant d’atractiu, perquè hi ha persones que venen pels cotxes, gent que ve pels institucionals, per les associacions, pels productors o pels artesans del passeig del riu, que també són un complement», va valorar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, durant la inauguració d’ahir. Enguany s’espera que hi passin 70.000 visitants, una xifra habitual també en anys anteriors. A més, Marsol va remarcar que després de la pandèmia, «la gent té ganes de sortir, de relacionar-se, i la fira és un lloc de trobada important». Per la seva banda, el cap de Govern, Xavier Espot, va posar en relleu que a cada edició la fira «va millorant», i va observar que, en aquesta, destaquen nous expositors relacionats amb les tecnologies i amb projectes en matèria d’innovació o de sostenibilitat. Alhora, va assegurar que en aquest sentit la mostra és «molt rellevant per donar a conèixer nous productes, crear publicitat o ajudar aquestes noves empreses a arrancar». Tanmateix, el cap de Govern va informar que l’Executiu també intenta ajudar a totes les entitats parapúbliques com FEDA o Andorra Telecom «posant-hi el nostre gra de sorra».

La inauguració es va centrar al voltant del futur recinte multifuncional, que ja té una ubicació clara, l’Estadi Comunal, i segons va destacar la cònsol major, «és cap on ha de mirar» la fira. Si bé no serà tan gran com l’actual espai expositiu, «és necessari un recinte permanent que no limiti. A partir d’aquí, la fira anirà evolucionant i sectoritzant-se», va apuntar Marsol. En aquesta línia, Espot va fer saber que l’Executiu deixarà «embastat» el projecte del multifuncional per al final de la legislatura, ja que «creiem que era necessari», va indicar. Concretament, va explicar que es deixaran preparats els plecs de bases, els concursos i fins i tot els informes jurídics, de tal manera que al principi del nou Govern es pugui tirar endavant si escau. Aquest és un projecte, però, que «tardarà dos anys més com a mínim» a posar-se en marxa, va fer saber Marsol, que va afegir que acabarà el mandat celebrant la fira a la ubicació actual, però que espera que es pugui posar «la primera pedra» per disposar del nou espai. Per la seva banda, el cap de Govern va reforçar que «creiem que ara no és el moment de licitar aquestes obres perquè estem a finals de legislatura», i va manifestar que cal «no generar expectatives que no es puguin complir» en un context com l’actual en el qual s’acaba el mandat a i els preus dels materials de la construcció encara no s’han moderat. «S’ha de ser valent en el sentit de promoure segons quines iniciatives, però al mateix temps s’ha de ser responsable per saber-les planificar», va cloure.

Amb tot, les dues autoritats van remarcar que l’interès per construir el multifuncional també ve marcat per la necessitat de mantenir obert l’aparcament on té lloc la fira, per donar resposta a la demanda dels visitants i de la població, sobretot els dies de ponts llargs als països veïns, com el pròxim de Tots Sants. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT