PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ganes de revenja

L’FC Andorra s’enfronta al Vila-real B en un duel que podria servir per capgirar el rumb negatiu dels tricolor

Per David Sansaloni

Marc Fernández intenta el xut davant la defensa grogueta en l’últim partit que van disputar els tricolor contra el Vila-real B a l’Estadi Nacional.
Marc Fernández intenta el xut davant la defensa grogueta en l’últim partit que van disputar els tricolor contra el Vila-real B a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra vol treure el cap i tornar a la dinàmica positiva que registraven fins a la visita del Burgos CF a casa fa dues setmanes. L’equip del Principat busca deixar enrere les dues últimes derrotes (la darrera contra l’Alavés a casa per 0-1) i capgirar la situació a costa del Vila-real B. La Ciutat Esportiva dels groguets serà l’escenari en el qual avui, a partir de les 16.15 hores, dues entitats que es coneixen molt bé intentaran imposar el seu estil de joc i emportar-se tres punts importantíssims per continuar pel bon camí en aquesta lliga SmartBank.


El conjunt dirigit per Eder Sarabia no guarda un bon record dels últims enfrontaments davant el Vila-real B, i és que els andorrans es van quedar en blanc la temporada passada, a la Primera RFEF, en perdre en els dos duels disputats. El primer es va decantar amb un 2-0 a la ciutat castellonenca (precisament demà farà un any) amb gols d’Arana i Adrià Vilanova en pròpia porteria i l’expulsió d’Eudald Vergés per doble amonestació, mentre que el passat mes de febre el gol de Jackson (ara en continuïtat amb el primer equip) va ser suficient per imposar-se a l’Estadi Nacional, també amb expulsió d’un jugador local, en aquest cas d’Adrià Vilanova.


«Espero un partit semblant al que ens van proposar aquí l’any passat, en el partit de tornada. Estem preparats per a tot, per a una pressió alta, per al replegament, perquè vulguin tenir la pilota i perquè ens juguin directe a la seva última línia, on tenen jugadors boníssims, així que no estic preocupat», va declarar Sarabia. El tècnic basc va admetre que les darreres jornades de lliga han servit perquè l’equip «s’adapti a un context que no havia viscut fins ara i per intentar posar el focus en els petits detalls que ens van privar de la victòria». Tanmateix, «al Vila-real també li haurà servit analitzar bé aquests dos partits, i veurem qui és capaç d’imposar-se més amb el que suggereix».


Pel que fa a les peculiaritats que puguin tenir les pedreres dels equips de Primera Divisió, Sarabia va avisar que «tot i ser un equip de formació continuen lluitant per uns objectius concrets».

 


Aspectes a millorar

 

La trobada d’aquesta jornada 12 de LaLiga SmartBank servirà per veure, sobretot per a l’aficionat, si l’FC Andorra ha tingut temps suficient per fer incís i millorar els aspectes que van ser clau en els dos últims partits. Com si es tractés d’un mirall, dues tretes de banda van acabar condemnant els tricolor, que no van mostrar resistència davant les finalitzacions del Burgos CF i l’Alavés.


Sobre aquestes errades, Sarabia va explicar que «som un equip que a la línia defensiva, als porters i al pivot els exigim moltíssim en atac. Llavors, jo entenc que durant 100 minuts és molt difícil mantenir aquesta concentració absoluta, i hi ha moments, que és humà, que igual un jugador es pot desconnectar una mica».


Tot i això, l’entrenador va posar èmfasi en el punt que «han sigut situacions aïllades, ja que ni el Burgos ni l’Alavés ens van crear gaires ocasions, i van ser jugadors diferencials, com el cas de Luís Rioja, que té qualitat per jugar en Primera, els que van definir». Tanmateix, el fet de ser «petites errades» no han passat desapercebudes pel cos tècnic. «Ja sabeu que soc superexigent. Anem al mil·límetre amb cada cosa i cada petit detall. Ho continuarem fent així, però sempre posant les coses en la seva justa mesura, intentant també valorar moltíssim les coses bones que s’estan fent».

 

L’estil, intocable

 

Arran dels últims resultats, l’estil de joc de l’FC Andorra havia quedat en dubte com que no van poder superar els plantejaments defensius dels seus rivals, que gairebé van regalar la possessió per acabar emportant-se els tres punts. Sobre aquest tema, Sarabia va ser clar i va assenyalar que «el que passa és que com estem portant una línia tan bona des de l’any passat i tenim un model tan recognoscible, que a vegades hi ha coses que les donem per fetes», mentre afegia que «és tremenda la virtut que té aquest equip, al marge de guanyar o perdre, de generar el que està generant en els rivals».


L’equip «està sent agressiu, estem aconseguint reduir les possessions del rival, estem generant moltíssimes coses de les quals nosaltres volem, i segurament jo era el primer que m’havia posat unes expectatives equivocades, i no és el camí. El camí és el de l’anàlisi profund de tot el que està passant, amb rigor». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT