PUBLICITAT

Encamp

El PS comença a trepitjar carrer per copsar el «desencís» ciutadà

Inicien la campanya ‘Andorra es mereix més’, que els portarà per totes les parròquies

Per Albert Belis

Marta Pujol, Pere López i David Ríos, ahir repartint fulletons pels comerços d’Encamp.
Marta Pujol, Pere López i David Ríos, ahir repartint fulletons pels comerços d’Encamp. | PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol trepitjar carrer i parlar amb tothom. Amb l’objectiu de copsar el «desencís» ciutadà, ha començat la campanya 'Andorra es mereix més', que portarà els polítics socialdemòcrates durant les properes setmanes per totes les parròquies, segons van anunciar ahir des d’Encamp, després que aquest dimarts ja iniciessin a Andorra la Vella les passejades per la via pública, els comerços i els diferents establiments i equipaments públics a la 'caça' de les persones que vulguin transmetre a la formació els seus neguits sobre habitatge, salaris o salut, entre altres temes d’actualitat que preocupen al ciutadà.

«Notem un desencís important entre la població, i per això hem volgut donar un enfocament positiu, ja que creiem que Andorra pot anar a millor, es mereix més», va afirmar el president del partit, Pere López. En canvi, «trobem una certa resignació per part dels ciutadans, sobretot per la pèrdua del poder adquisitiu i les dificultats per a l’accés a l’habitatge». Així doncs, «estem convençuts que no ha de ser així si des dels poders públics s’actua d’una manera diferent i, per tant, volem revertir el negativisme que s’està instal·lant».

Els representants de la formació reparteixen un fullet informatiu als ciutadans, on es pot llegir el lema 'Andorra es mereix…', amb quatre afegits: «Tenir un habitatge assequible i no patir per poder tenir un sostre», «uns salaris suficients i no patir per arribar a final de mes», «un sistema de salut accessible i no haver d’avançar diners per ser atès» i «un govern que es preocupi per les persones». Ahir a Encamp va ser Pere López, la coordinadora del comitè local, Marta Pujol, i el conseller comunal de la parròquia, David Ríos, els que van intentar, tot i la pluja, captar l’atenció dels encampadans, amb sort diversa.

López valora aquesta iniciativa i la compara amb les trobades «a porta tancada» que ha programat Acció

Segons López, «busquem que la gent pugui parlar amb nosaltres, ens puguin criticar, indicar-nos coses que segur que se’ns escapen i que això ens pugui ajudar a completar el nostre projecte polític, millorar les nostres propostes». En aquest sentit, el president del partit va comparar aquesta iniciativa amb les trobades públiques que està fent el nou partit Acció, escissió de Liberals d’Andorra. «Nosaltres ja tenim les nostres reunions pròpies, no volem estar a porta tancada i trobar-nos amb la gent de sempre, sinó que volem despertar l’interès d’aquells ciutadans que ens costa més trobar-los i que menys sovint ens creuem amb ells».

Qüestionat sobre si aquesta campanya era similar a la del tradicional porta a porta que es fa durant la campanya electoral, el president socialdemòcrata va assegurar que «no té res a veure», ja que «en aquest cas es fa per intentar aconseguir vots», mentre que «ara estem en la fase de percebre quin és l’estat de la qüestió, aconseguir tenir els arguments més treballats i més sòlids», de manera que «el nostre programa electoral reculli allò que realment els ciutadans estan demanant».

Marta Pujol, per la seva banda, va explicar que «també pretenem comunicar les línies bàsiques del que pensem en diversos temes, les nostres solucions, ja que creiem que si es complissin podríem ser optimistes perquè la situació milloraria i no hauríem d’estar amb aquest desànim i resignació».

PUBLICITAT
PUBLICITAT