PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’home de moda

El pivot croat Marin Maric s’ha convertit en l’actiu més valuós i destacat d’un MoraBanc que arrasa a la LEB

Per David Sansaloni

Maric saluda els joves de la base després de vèncer el Cantàbria.
Maric saluda els joves de la base després de vèncer el Cantàbria. | Dani Catalán-BCA

Marin Maric s’ha convertit en gairebé tres setmanes en una peça fonamental i destacada del MoraBanc en aquesta nova temporada a la LEB Or. El pivot ha sigut el millor en els tres partits disputats fins avui dia, deixant clar que aquest any la posició de 5 té amo i senyor. Tot i que, com és habitual en els entrenadors, Natxo Lezkano no vulgui posar el focus únicament en un jugador, les xifres deixen ben clar que el croat està sent diferencial, almenys en aquest inici de lliga.


En la primera jornada, que va enfrontar el MoraBanc contra el TAU Castelló, a l’equip li va costar entrar al partit i, casualment, va ser la sortida a pista de Maric la que va canviar completament el rumb. El pivot va desencallar un partit que hagués pogut agafar un camí molt diferent del de la victòria per 73-81. Els seus 18 punts es van sumar als 13 de Johnny Dee i Chris Czerapowicz, i la seva participació, ja no sols anotadora, sinó també tàctica, li va fer arribar fins als 25 de valoració.


Les expectatives van ser elevades de cara al primer partit del MoraBanc al Poliesportiu, davant l’afició, en el qual els de Lezkano havien d’enfrontar-se al Grupo Alega Cantàbria. Doncs bé, aquest va ser un recital superior de Maric, tot i que en general tot el conjunt tricolor va donar un cop sobre la taula. En total, 19 punts i 30 de valoració, i van ser els mateixos aficionats de l’equip que van deixar clar qui seria l’home sobre el qual es posarien les esperances d’ascens a l’ACB.


Ja en el tercer partit, el croat va fer una nova passa endavant. Contra el Bueno Arenas Albacete va anotar 20 punts i va signar 22 de valoració, formant un bon tàndem amb Czerapowics, que va ser el més destacat.

 

Les estadístiques parlen

 

Les actuacions de Maric sobre el parquet venen traduïdes posteriorment en xifres, que són les encarregades de confirmar l’estat de gràcia del pivot. Lezkano li està donant 20:53 minuts per partit, una aportació generosa, i el jugador està tornant-la registrant gairebé un punt per minut, ja que en porta 57 en total i 19 de mitjana. D’altra banda, la feina física sota la cistella no és l’única aportació de Maric, pel fet que s’està mostrant encertat, amb un 62,1% d’efectivitat. L’integrant tricolor sap on fer mal i la totalitat dels seus tirs han sigut des de la pintura o a mitja distància, sense cap intent de triple de moment. 


Els 18/29 tirs efectuats estan ajudant a la seva confiança, ja que en la majoria d’intents errats ha aconseguit materialitzar-los en agafar el seu propi rebot. Tanmateix, i tot i ser xifres elevades, cap d’aquestes està sent la principal arma del croat, i és que des d’on més letal s’ha mostrat fins al moment ha sigut des del tir lliure. Rebedor de falta donada la seva posició, Maric ho ha aprofitat, i de quina manera, transformant 21 dels 22 tirs lliures dels quals ha gaudit fins al moment. Un 95,5% d’efectivitat en un aspecte que se li ha entravessat al MoraBanc en les últimes temporades. Finalment, el 25,7 de mitjana en valoració reflecteix a la perfecció que la situació del jugador no sembla ser passatgera.


 

El suport dels companys 

 

La resta de la plantilla tricolor ha manifestat en més d’una ocasió la classe de jugador que és Maric. «Lluita totes i cadascuna de les pilotes, i té una gana de victòria que es veu de lluny», va dir el capità del MoraBanc, Nacho Llovet. A la seva posició, i competència directa, Felipe Dos Anjos també va avalar el seu company, declarant que «estic aprenent molt d’ell, i ell de mi, ja que també el beneficia el fet d’enfrontar-se a gent amb les meves característiques. És potencia».

 
El vestidor té clares les capacitats d’un jugador al qual sembla que el nivell de la LEB Or, almenys aquesta temporada, se li queda petit. 

 

 

El pivot va sortir ovacionat en el seu primer partit de lliga davant l’afició al Poliesportiu

 

El nou ídol de l’afició tricolor no va tardar a rebre la seva primera ovació al Poliesportiu. De fet, va passar en el primer partit de lliga a casa, davant el Grupo Alega Cantàbria. Els 19 punts i el general de la seva actuació sobre el parquet li van donar els requisits necessaris per rebre el caliu dels joves i dels més grans que es van apropar a les instal·lacions d’Andorra la Vella. Després d’una primera jornada destacada, l’aficionat tenia ganes de gaudir de la nova estrella.

 

Maric va respondre amb un agraïment particular una vegada va ser substituït en una de les últimes accions de la trobada. Juntament amb Micah Speight, els dos van ser imparables en atac, realitzant inclús algunes accions que van fer alçar el públic del seient, com una gran esmaixada del croat o un robo del base que va acabar amb un contraatac i una cistella fàcil. En acabar el partit, durant la volta d’honor que fa l’equip habitualment, el pivot va ser un dels més volguts.

 

Les estadístiques

 

  • 20:53 minuts de mitjana disputats en els tres partits que portem de campionat.

 

  • 57 punts totals, fent una mitjana de 19 per trobada.

 

  • 62,1% d’efectivitat en els tirs de dos punts, amb 18/29 en els totals.

 

  • 95,5% d’efectivitat en els tirs lliures, errant únicament un dels 22 llançats.

 

  • 25,7 de valoració mitjana, sense baixar mai en cap trobada del 22.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT