PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana aprova un suplement de crèdit per a l’estalvi energètic

La compra de rellotges permetrà apagar de matinada els llums de les urbanitzacions

Per El Periòdic

La sessió del Consell de Comú d’ahir a la Massana.
La sessió del Consell de Comú d’ahir a la Massana. | Comú de la Massana

En la sessió de Consell de Comú de la Massana que es va celebrar ahir, es va aprovar un suplement de crèdit de 130.000 euros per continuar implementant mesures d’estalvi energètic: 21.000 euros es destinaran a la compra i instal·lació de rellotges per poder apagar l’enllumenat de les urbanitzacions de la 01.00 a les 05.00 hores de la matinada; s’invertiran 75.000 euros a la compra de bombetes leds per a les avingudes principals, i la resta del suplement anirà destinat a la reposició de fanals. 

Com va exposar la cònsol menor, Eva Sansa, davant la crisi energètica actual, els comuns tenen la responsabilitat de reduir al màxim el consum tant de l’enllumenat públic com dels edificis comunals. El Comú de la Massana ja ha adoptat una sèrie de mesures per reduir el consum energètic, com apagar un dels dos llums dels fanals dobles de les avingudes Sant Antoni, el Ravell i el Través. A més, s’han instal·lat sensors a l’edifici comunal i s’han sectoritzat algunes zones.

D’altra banda, Sansa també va exposar el projecte de canvi d’ubicació del Servei de Tràmits a la planta baixa de l’edifici de la Closeta. «Ara portarem a terme un canvi d’ubicació del Servei de Tràmits, per millorar el servei a tots els administrats», va remarcar la cònsol menor. El projecte es basa en construir les noves oficines a la planta baixa perquè estiguin a peu de carrer i millorar l’accessibilitat, a més de disposar de més espai i més punts d’atenció. En la sessió es va donar llum verda a la licitació de les obres.

Eva Sansa va argumentar que durant aquest mandat s’han proposat dur a terme diferents obres per millorar el benestar dels ciutadans. «En aquests moments estem fent els treballs de remodelació de la casa pairal i de Santa Caterina per millorar els serveis adreçats a la gent gran i als joves», va explicar.  

Pel que fa a temes financers, el conseller Jordi Areny va exposar l’informe anual d’intervenció de control financer de les societats públiques participades pel Comú de la Massana corresponents a l’exercici 2021 i que reflecteix les modificacions pressupostàries a EMAP a conseqüència de la pandèmia. 

D’altra banda, el ple del Consell de Comú va decidir renovar la sala infantil de la biblioteca i el proveïment de taules, cadires i carpes per als esdeveniments que es fan a l’aire lliure, ja que, com va explicar el conseller Guillem Forné, «calia renovar el material, desgastat a causa de l’elevat ús, i també ampliar-lo, perquè tant les festes majors com els diferents esdeveniments apleguen un públic molt nombrós».

PUBLICITAT
PUBLICITAT