PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torna a sortir el sol

Els jugadors i cos tècnic de l’FC Andorra confien què les victòries arribaran i l’ambient torna a l’optimisme

Per David Sansaloni

Un instant de l’últim entrenament de l’FC Andorra a l’Estadi Nacional.
Un instant de l’últim entrenament de l’FC Andorra a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra continua la seva preparació de cara a la pròxima jornada de LaLiga SmartBank, que enfrontarà els tricolor aquest dissabte, a partir de les 16.15, amb el Vila-real B a la Ciutat Esportiva grogueta. Lluny queden les últimes derrotes a casa contra el Burgos CF i l’Alavés, ambdues per un mínim resultat de 0-1, i una situació que semblava ben fosca s’ha tornat a il·luminar amb una mentalitat progressista.


El missatge al vestidor és clar: les victòries arribaran, i també més derrotes. Ho va dir l’entrenador dels del Principat, Eder Sarabia, just en acabar la trobada contra l’Alavés, i ho va repetir el central Diego Alende aquesta setmana. «Hem de saber qui som, on estem, i trobar el nostre lloc, que potser no està entre les posicions que havíem assolit fa algunes setmanes», va explicar Sarabia. L’FC Andorra havia arribat a estar sisè a la classificació, però amb dos partits s’ha posat 11è amb 15 punts.


El Burgos CF i l’Alavés han qüestionat els darrers dies el sistema tricolor, que s’ha vist incapaç de superar defenses més sòlides i juntes. Tot i gaudir d’una immensa possessió de la pilota i tenir el control general del joc, els rivals han sabut fer mal i la incertesa sobre si l’equip pot superar aquestes formacions ha anat en augment.

 

Estadístiques per estudiar

 

L’FC Andorra registra una mitjana del 64% pel que fa a la possessió, sent la més elevada de la Segona Divisió. No obstant això, aquesta dada només ha servit per equilibrar la balança a la classificació, on han recollit, de moment, quatre victòries, tres empats, i quatre derrotes. «La possessió és un factor més dels innumerables que coexisteixen en un partit. Ni et dona ni et treu», va declarar Sarabia per donar el seu punt de vista sobre l’etern debat.


D’altra banda, els tricolor han xutat un total de 78 vegades a porteria, dels quals 42 han anat entre els tres pals i 30 han sigut bloquejats per la defensa rival. Aquesta última xifra s’ha vist incrementada notablement a causa dels últims partits i es presenta com un dels punts més febles del conjunt del Principat.


Aquestes aproximacions a la porteria rival s’han vist recompensades en 10 ocasions (gols). De les 10 dianes, vuit han sigut des de dins de l’àrea, i només dues des de fora. Veient les xifres i el context actual, sembla lògic enllaçar que si l’equip fa gols en les distàncies curtes i els contraris es planten a la gespa amb una formació que redueix al màxim aquests espais finals, els andorrans ho tindran molt més complicat per fer mal. Tanmateix, a l’FC Andorra li han xutat un total de 118 vegades (40 vegades més), dels quals 37 han anat a porteria, 30 han sigut des de dins de l’àrea i 11 han acabat en gol.


Això sí, l’equip de Sarabia és dels que més encertats es troben pel que fa a les passades. De les 6.125 realitzades s’han completat amb èxit 5.180, esdevenint un 84% d’efectivitat, amb molt poques pèrdues.

 

Assigntaura a millorar

 

A banda de la manca d’efectivitat en els últims metres, la contundència defensiva sembla ser un altre punt a millorar per als tricolor. Tot i estar molt igualat, l’FC Andorra ha guanyat 498 dels duels en defensa, però n’ha perdut 501. El mateix passa amb les pilotes aèries disputades. Els andorrans n’han guanyat 119, però han cedit en 166 duels.


Finalment, les centrades i els córners, tot i que en general solen tenir índexs molt baixos, és on més coixeja l’equip. De les 175 pilotes aturades que han anat al cel, només han trobat rematador el 17% d’aquestes. Les xifres, doncs, deixen entreveure que els de Sarabia no són precisament especialistes a les altures, sinó més aviat al contrari. El joc ras beneficia els tricolor, que hauran de buscar la tecla per potenciar les seves virtuts i que no siguin enterrades per les estratègies dels seus rivals. 

 

L’equip posa un autobús gratuït contra el Vila-real B

 

L’FC Andorra ha posat a disposició dels aficionats tricolor un autobús gratuït de cara al partit d’aquest dissabte contra el Vila-real B. L’objectiu, segons l’entitat, és tornar al camí de la victòria, i al davant es presenta un escenari idoni per fer-ho en enfrontar-se a un també recentment ascendit com és la pedrera grogueta. L’autocar compta amb 50 places i estaran obertes fins que es completin.

A més, cal destacar que cada aficionat només haurà de pagar els 15 euros de l’entrada de la trobada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT