PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alta participació en la jornada solidària de donació de cabells

Fan falta vuit cues per crear una perruca que acostuma a tenir un preu proper a uns 2.000 euros

Per El Periòdic

Les cues de les clientes que es van prestat a donar cabells.
Les cues de les clientes que es van prestat a donar cabells. | ANA / M. R.

La jornada solidària de donació de cabell es va organitzar ahir amb motiu del Dia mundial contra el càncer de mama. Nelly Garcia, propietària de la perruqueria i centre d’estètica d’Andorra la Vella Kerala, va valorar «molt positivament» les primeres hores de la jornada. Segons Garcia, una trentena de persones van trucar per a informar-se, mentre que d’altres van decidir apropar-se directament a l’establiment sense cita prèvia per a fer un gest altruista i donar, com a mínim, trenta centímetres dels seus cabells perquè, juntament amb la donació d’altres dones, es pugui confeccionar una perruca solidària. Concretament, va precisar, es necessitaven vuit cues de cabell per a crear una perruca que, en ocasions normals, acostuma a tenir un preu d’uns 2.000 euros.

Garcia va informar que, durant el matí d’ahir, s’havien apropat a la perruqueria un total de cinc persones que actualment s’estan sotmetent a tractament de quimioteràpia o de radioteràpia interessades a obtenir una d’aquestes perruques solidàries. «Nosaltres tenim un espai perquè ningú les pugui veure. Allà es treuen la gorra o el mocador i les assessorem. Elles mateixes s’emocionen quan es tornen a veure amb el mateix color i el tall que portaven», va comentar Garcia, que va explicar que ha dut a terme un curs d’estètica oncològica costejat per Andbank. En aquests moments, Kerala disposa d’una seixantena de cues de cabell per a poder fer perruques. Tot i això, Garcia va precisar que a l’establiment només en fan el manteniment, ja que les dissenyen des d’un altre centre especialitzat.

Per a la propietària de Kerala, la d’ahir va ser una jornada especial. Moltes de les clientes que es van anar apropant a la perruqueria per a tallar-se els cabells, va afirmar, tenen una història personal al darrere relacionada amb alguna persona propera que ha patit càncer. «Ha vingut una clienta a qui se li va morir el marit i li va prometre que es deixaria els cabells llargs per a donar-los», va relatar, emocionada. Una alta clienta, la Belina, va revelar que feia tres anys que no es tallava els cabells i que, simplement, va decidir anar-hi i donar-los amb l’objectiu de fer un gest solidari.

El banc de perruques solidàries és una iniciativa que compta amb el suport d’Andbank i que s’ha impulsat juntament amb la perruqueria i centre d’estètica Kerala i l’entitat Mechones Solidarios. Aquesta, concretament, és la primera acció solidària que s’ha organitzat per donar a conèixer aquesta opció i també per rebre donacions, informa l’ANA.

Assandca i la Massana acompanyen els malalts

Les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa, i el president d’Assandca, Josep Saravia, van acudir ahir al punt informatiu per donar suport a les persones que estan patint un càncer de mama i animar-les a fer servir els recursos disponibles. A banda del banc de perruques, el comú massanenc ha editat un tríptic informatiu, i compta amb la implicació de dues voluntàries que ofereixen de forma gratuïta sessions de reiki i sofrologia, unes teràpies per millorar l’estat físic, mental i emociona. Al mateix temps, ha reactivat el Grup d’Ajuda Mútua (GAM), un espai d’acompanyament per enfortir la xarxa de suport social i compartir experiències per fer front al tractament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT