PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cande Moreno continua a Itàlia esperant el sí de la FIS

El màxim organisme de l’esquí internacional encara no ha decidit si es disputarà la primera prova de velocitat

Per El Periòdic

Cande Moreno a Itàlia.
Cande Moreno a Itàlia. | FAE

Cande Moreno continua entrenant a Zermatt-Cervinia (Itàlia) després d’un estiu molt intens de pretemporada. L’esquiadora andorrana espera el sí de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) a la pista italiana per confirmar si disputa o no la pròxima Copa del Món de velocitat, que tindria lloc a principis de novembre.


La data límit ha quedat establerta en aquest pròxim dissabte, quan la FIS ha de dictaminar si la pista de Zermatt està en condicions d’acollir la primera cita de la temporada de la Copa del Món de velocitat en la categoria femenina. Si la resolució és positiva, Moreno correrà en la cita d’obertura, prevista al calendari del 2 al 6 de novembre, amb dues curses de descens i tres sessions prèvies d’entrenaments oficials.


«La pretemporada ha anat molt bé. Vam fer una estada d’un mes a Xile, la qual vam poder aprofitar molt i vam poder fer molta velocitat», va declarar la corredora de la FAE. Moreno també va explicar que «fa dos dies que estic amb entrenaments a Itàlia i la veritat és que tinc molt bones sensacions. Arribo amb ganes de començar la temporada i veure com va, ja que físicament aquest any no tinc grans molèsties a l’esquena i penso que hem fet una bona feina des del principi».

 

L’equip de tècnica, a Peer

 

L’equip nacional masculí de tècnica va estar aquestes últimes setmanes entrenant a Pitztal (Àustria), i ara ho fa a Peer (Bèlgica). El conjunt tricolor, amb Àxel Esteve, Àlex Rius, Xavi Cornella i Bartumeu Gabriel, ha dividit els seus entrenaments depenent de la circumstància de cadascú.


Esteve, centrat a l’eslàlom, no va esquiar a Pitztal perquè a l’estació austríaca es van fer sessions principalment de gegant. Sí que ho van fer Rius i Cornella, però no Gabriel, ja que encara està en plena recuperació de la seva lesió al dit. Ara, a Peer, faran tres jornades d’eslàlom, amb l’absència de Gabriel, tot i que sí que hi serà a Kabdalis (Suècia), que serà la pròxima parada de l’equip.


El viatge a Kabdalis està previst per al 6 o 7 de novembre, i segons Esteve «estem molt motivats i amb ganes que comencin les curses». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT