PUBLICITAT

A 157,07 km/h a la inauguració de la pista del quilòmetre llançat

  • Phillip May és el més ràpid, mentre que Adarraga va arribar als 153,67km/h
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Ahir es va presentar en societat la pista FIS de quilòmetre llançat que rebrà la pròxima cita de la prova FIS de l'especialitat, on Phillip May va registrat una velocitat de 157,07 km/h en el seu descens realitzat ahir a Grandvalira durant la inauguració que va acollir el domini. Phillip May és un dels 5 homes del planeta que ha superat la barrera dels 250 km/h, guanyador de la Copa del Món FIS 2002, subcampió del Món FIS del 2005 al 2007 i al 2009, durant 9 anys consecutius s'ha ubicat dins del top 3 mundial de la disciplina i ha aconseguit 37 podis en la Copa del Món FIS.

La cita d'ahir també va comptar amb la participació de l'espanyol Ricardo Adarraga, que va arribar a la velocitat de 153,67 km/h. Adarraga té el record d'Espanya en aquesta modalitat de velocitat extrema amb un registre de 213,56 km/h i es va classificar 13è en la Copa del Món FIS 2010.

Aquesta cita de quilòmetre llançat ha estat la primera que ha tingut lloc al sud d'Europa i s'ha dut a terme a la pista Antenes de Grandvalira-Grau Roig, perfectament condicionada per l'ocasió, amb una longitud de 380 metres i una longitud de zona de frenada de 320 metres, necessaris per poder aturar uns esquiadors que fins i tot van equipats amb totes les seguretats possibles combinables amb els complements biomecànics necessaris per lluitar contra la fricció del cos del competidor amb el vent. Els esquiadors van haver de superar un desnivell de 230 metres. Nombroses persones es van aplegar prop de la pista Antenes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT