PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

A dalt amb solvència

El MoraBanc registra tres victòries en tres partits i és líder de la LEB Or juntament amb el Palència i el Lleida

Per David Sansaloni

Speight realitza una cistella en l’últim partit a casa entre el MoraBanc i el GA Cantàbria.
Speight realitza una cistella en l’últim partit a casa entre el MoraBanc i el GA Cantàbria. | Dani Catalán-BCA

El MoraBanc ha començat la LEB Or de la millor manera possible: tres victòries en tres partits. A més, dos d’aquests s’han donat lluny del Principat, però això no ha impedit als jugadors dirigits per Natxo Lezkano fer un cop sobre la taula i deixar clares les intencions des d’un primer moment.


Els tricolor lideren la classificació, romanent imbatuts, juntament amb el Zunder Palència i el Força Lleida, equips que tampoc saben, de moment, el que és perdre aquesta campanya. Líders en anotació i els més sòlids en defensa. Així ho reflecteixen les estadístiques avui dia, i és que el MoraBanc porta 262 punts a favor i només 183 en contra, 20 menys que el Palència, amb 202.


Lluny queda la derrota a la Lliga Catalana a mans del, precisament, Força Lleida, un moment en el qual Lezkano va donar un toc d’atenció, avisant que hi havia molts aspectes a millorar i que l’equip havia de fer una passa endavant si volia aconseguir l’objectiu d’aquesta temporada, que no és cap altre que tornar a la màxima categoria: l’ACB. Ara, el conjunt tricolor ha presentat una millora notable des del primer partit de lliga. Segons el jugador del MoraBanc, Rafa Luz, «l’equip està treballant molt bé, ens sentim a gust fora del camp i a poc a poc també es va notant a la pista».


Sobre la competició, el base té clar que encara no hi ha res fet i que la lliga serà molt llarga. A més, «els equips juguen amb una motivació extra quan s’enfronten a nosaltres, i és per això que no podem fallar», va assenyalar Luz en declaracions a RTVA, mentre afegia que «jugar fora de casa és molt complicat, i en el nostre cas hem pogut assolir dues victòries, que suposa un pas més endavant».

 

 

Ritme de joc

 

El partit contra el TAU Castelló (que va encetar la LEB Or per als andorrans) va ser el més disputat dels tres que porta el MoraBanc i l’únic que va generar dubtes pel que fa al joc comminatiu de l’equip. No obstant això, es va aconseguir una victòria per 73-81, i a partir d’aquí s’han succeït dues trobades en les quals els tricolor han apallissat els seus rivals. El resultat contra el Grupo Alega Cantàbria va ser de 88-47, mentre que contra el Buenos Arenas Albacete el lluminós va reflectir un 63-93 favorable.


«S’ha vist una gran diferència del primer partit al segon», va dir Luz, i la clau hauria estat en l’ambient al vestidor. De fet, Lezkano és el primer impulsor d’un discurs centrat en els automatismes i el fet de «conèixer bé el company, quines accions realitza amb més comoditat i les direccions o decisions que pot prendre en un partit».


No obstant això, l’equip continua en construcció, i el missatge continua sent el de tenir els peus a terra. Tant Luz com Lezkano van coincidir a l’hora d’assegurar que s’havia d’estar en un estat d’alerta permanent, ja que qualsevol mena de relaxació «pot fer que perdis en qualsevol pista, porti el nom que porti», va dir el tècnic basc. D’igual manera, l’adaptació de cadascuna de les peces, ja no sols al vestidor sinó també al ritme de treball, està sent estudiada de prop pel cos tècnic, i ja s’ha pogut veure amb casos com el de Tobias Borg, el qual va patir una lesió durant la pretemporada i s’ha anat incorporant a poc a poc; Nacho Llovet, que també va tenir molèsties; o el mateix Luz, que arrossega una sobrecàrrega muscular i se li estan donant minuts amb comptagotes.


Amb el ple de victòries, el MoraBanc torna als entrenaments després d’un llarg viatge d’anada i tornada a Albacete per preparar la quarta jornada, davant el Càceres aquest dissabte al Poliesportiu.

 

 

Ganal, clau amb el Talavera

 

El jugador andorrà de 18 anys Aaron Ganal va ser clau en l’última victòria del Talavera a la LEB Plata. Ganal, que està cedit pel MoraBanc tot i que va realitzar la pretemporada amb el conjunt del Principat, va registrar un total de 20 punts, un rebot, sis assistències i una recuperació en què va ser la primera victòria del seu actual equip a la categoria.


El jove va protagonitzar jugades de nivell, i després d’acabar la seva formació al Barça i signar per dues temporades amb el MoraBanc, podria ser una peça a tenir en compte per a la pròxima temporada. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT