PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La història de dos metges polonesos que van salvar milers de vides arriba la setmana que ve a Encamp

L'obra va estar nominada en tres categories dels premis Molière l'any 2019

Per El Periòdic

L'ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet; el cònsol menor d'Encamp, Jean Michel Rascagnères i el director del gabinet del copríncep francès, Pascal Escande, durant la presentació de l'obra de teatre.
L'ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet; el cònsol menor d'Encamp, Jean Michel Rascagnères i el director del gabinet del copríncep francès, Pascal Escande, durant la presentació de l'obra de teatre. | ANA / M. F.

 

Encamp acollirà dilluns de la setmana que ve la representació de 'Les crapauds fous', una obra de teatre que s'emmarca en la temporada cultural francesa i que compta amb el suport del Comú d'Encamp. Es tracta d'una "comèdia" si bé el tema que tracta és "greu": la història real de dos metges polonesos que van salvar milers de vides durant la Segona Guerra Mundial, tal com ha explicat l'ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet.

La cita serà dilluns 24 a les nou de la nit a la sala de festes del complex d'Encamp. Tal com ha comentat el cònsol menor d'Encamp, Jean Michel Rascagnères, es tracta del tercer espectacle en col·laboració amb l'ambaixada que acull la parròquia, en el marc de l'aposta "decidida" que la majora ha volgut fer "per la cultura" i també per la "multiculturalitat" i ha destacat que esperen que aquesta col·laboració es pugui mantenir "molts anys". Rascagnères ha explicat que l'obra triada té molta "ressonància" amb l'actualitat, quan "veiem el que està passant a l'Iran, l'Afganistan o Ucraïna". En aquest sentit, ha subratllat que la peça "magnifiqui" el fet que "les iniciatives individuals són també molt importants" i ha destacat que sovint aquestes propostes individuals tenen també una gran importància. Així, ha reivindicat que tothom pot aportar el seu "gra de sorra" per evitar que situacions com les de la Segona Guerra Mundial es tornin a repetir.

Tribolet ha emfasitzat el fet que es tracti d'una comèdia molt original, que expliqui una història real i ha destacat, també, la col·laboració amb el comú encampadà. L'ambaixador ha desitjat que el públic sigui "nombrós", especialment els estudiants i ha recordat que aquesta obra va estar nominada en tres categories dels premis Molière l'any 2019.

Al seu torn, el director del gabinet del copríncep francès, Pascal Escande, ha manifestat que aquest any han decidit doblar la partida dedicada a la promoció cultural i hi destinen 50.000 euros a promoure deu espectacles de la temporada. En aquest sentit, ha subratllat que "després de la pandèmia és una necessitat fomentar la cultura i fomentar la cultura francesa en particular" per promoure la seva presència al país. Així, ha reiterat que es tracta d'una aposta "ferma" que es mantindrà en els pròxims anys.

Les entrades estan ja a la venda al web del comú i tal com ha recordat Rascagnères esperen el ple. En aquest sentit, ha destacat que creu que serà una obra "molt acceptada" per la temàtica que tracta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT