Victòria patida de l'Andorra a Balaguer per dormir líder (1-2)

BALAGUER

El FC Andorra va aconseguir una patida i treballada victòria per 2-1 al difícil camp del Balaguer B que serveix per dormir líder a l'espera del partit d'avui de l'EFAC Almacelles.

Richard Imbernón va haver de reinventar-se Ayala com a central davant la baixa d'Emili però les circumstàncies no van afectar per sumar els tres punts davant un equip que tot i ser a la zona baixa de la taula té jugadors joves, irregulars però de gran qualitat, que si tenen el dia poden donar un sotrac a qualsevol equip de la Primera Territorial.

L'equip tricolor es va fer amb la pilota només sonar el xiulet inicial i no la va deixar anar fins el descans. Domini, ocasions... el 0-1 estava a prop i el va rubricar Xavi Andorrà, amb una falta lateral al minut 32 que va tocar en un defensor i va sorprendre el meta local de mitja vaselina. Abans de la pausa Cristian Martínez va marcar de nou –minut 40–, però en fora de joc, per a un Andorra que buscava el segon gol que respirar amb més tranquil·litat i que no va arribar...

I en la represa va tocar patir. El Balaguer, amb l'extrem Figueras al capdavant –jugador que ha actuat diverses vegades amb el primer equip–, va apropiar-se de la pilota en busca de l'empat. Dit Figueras, en l'enèsima cavalcada per la banda, va driblar dos defensors tricolors, va passar enrera perquè un company fes l'empat al minut 59.

El gol local va esperonar l'Andorra, que sap que no es pot permetre una davallada si vol lluitar pel lideratge que dóna l'ascens directe a la nova Primera Catalana i va tornar a recuperar la pilota. Les aproximacions no eren amb gaire perill fins que Joel va protagonitzar una gran jugada personal per la banda esquerra, va fer la passada de la mort i Cristian, que l'esperava, no va fallar.

Era l'1-2 i s'esperava que el Balaguer respongués, però l'Andorra no ho va permetre. Va continuar amb la possessió, va tocar i tocar... fins el xiulet final.