L'Atlètic supera el cuer i obre un marge de quatre punts al capdavant de la taula

El líder s'escapa aprofitant l'empat de l'FC Santa Coloma

Guillaume López realitza un xut durant el partit d'ahir de l'Atlètic d'Escaldes. | FAF

FC SANTA COLOMA 1 - FC ORDINO 1 | Fitxa | Fotos |

FC Santa Coloma i FC Ordino començaven la jornada amb un partit marcat en vermell per tots dos equips. Uns per continuar a la part alta, i els altres per mirar de sortir de la part baixa.

Als 17 minuts de joc primer avís per l’equip colomenc. Tot i tenir el control de la pilota i trepitjar diverses vegades l’àrea de Ferreiro, la més clara venia d’un servei de cantonada. Pilota al punt de penal i Èric Ruiz resolia amb un xut que no trobava porteria per ben poc.

Als 26, torn per l’Ordino. Combinació entre Corominas i Estrada que acaba amb una rematada d’aquest últim que sortia fregant el travesser.

Superada la mitja hora, ocasió claríssima per als colomencs. Assistència en profunditat per Mourelo que es planta sol davant Ferreiro. El porter, però, li endevina les intencions i refusa a còrner.

A la represa, perdonaria l’Ordino. Vargas li pren la cartera a Èric Ruiz i encara porteria. Dribla Bejarano però quan anava a marcar a porta buida, tornava a aparèixer Èric Ruiz per impedir el gol a porta buida.

A l’hora de joc, però, ja no perdonaria més l’Ordino. Nova falta d’entesa en la construcció de joc colomenc, i Bryan Pubill posava el peu per superar per sota Bejarano i avançar el seu equip.

A 3 minuts el final, arribava l’empat. Bon moviment de Kilian Grant que deixava la pilota a l’interior de l’àrea esperant l’arribada de Valadko. La jugada acabava amb una pilota al punt de penal per Novoa que feia pujar l’igualada.

Coro tindria el triomf ordinenc a les seves botes, però el seu xut des de la frontal que buscava l’escaire el va refusar Bejarano per salvar un punt per al seu equip.

UE ENGORDANY 2 - UE SANT JULIÀ 1 | Fitxa |

Dos equips amb plantilles per estar a la part alta de la taula afrontaven el partit necessitats de victòria.

En una primera part a un ritme altíssim i poques arribades a les porteries, els lauredians van treure profit d'una gran jugada individual de Nene Almeida, que aprofitaria un regal defensiu per desfer-se de Coca i marcar a plaer.

L'Engordany s'aniria fent amb el control del partit i després de diverses arribades inofensives, al minut 24 va arribar l'empat, mitjançant Víctor Bernat.

L'internacional andorrà va tenir el segon abans del descans en un colze a colze amb Iglesias, que posa el peu per evitar que Bernat el dribli i salva el gol.

A la represa, el partit va caure en intensitat i el gol de la victòria de l'Engordany va arribar fruit d'una mala cessió amb el cap de Meneses a Iglesias que va aprofitar Tabárez per fer gol amb una subtil vaselina.

Els lauredians van tenir la igualada al minut 80, però la rematada de cap de Corea la va treure Coca a la línia de gol per donar els 3 punts a l'Engordany i situar-lo quart a la classificació.

INTER CLUB D'ESCALDES 1 - UE SANTA COLOMA 3 | Fitxa |

Un dels partits més interessants del diumenge era el que enfrontava campió i subcampió del curs passat. Dos equips que arribaven empatats a 5 punts a la zona mitja de la classificació.

L'Inter va mostrar-se més actiu en atac als primers minuts i a punt va estar Artigas d'inaugurar el marcador en rebre una assistència d'Iñigo Sánchez i rematar de primeres al pal davant la sortida de Jacobo.

Els de Juan Velasco es van anar desinflant en atac i abans de la mitja hora de joc arribava el primer gol per a la UE. Canvi d’orientació del joc per Portuga, que tal com venia centrava cap a la frontal. Allà, la deixa passar Faysal i des de la segona línia arriba Paulino per enviar la pilota a l’escaire.

A la segona meitat, l’Inter va moure peces per mirar de trobar la porteria de Jacobo però els de Boris Anton van saber contrarrestar tots els intents d'arribar amb perill del rival, per bandas o amb pilotes llargues, i superada l'hora de joc va marcar el segon. Obertura a la banda dreta i, de nou, pilota a la frontal. Ara era Mendoza qui arribava des de la segona línia per superar Adri Muñoz amb un fort xut.

Faltava un quart d’hora de joc, quan els colomencs van sentenciar. Pilota a l’interior de l’àrea que acaba amb una rematada al pal. Atent, al rebot, Gavim, que posava la bota per fer pujar el 0-3.

L’Inter buscava la reacció, però va arribar massa tard. En temps afegit, Sasha Andreu va pentinar una pilota, Artigas va guanyar l'esquena al defensa i batia Jacobo a la sortida de Jacobo per fer pujar el definitiu 1-3. L'Inter es distancia a 8 del líder, el seu veí Atlètic.

ATLÈTIC CLUB D'ESCALDES 3 - PENYA ENCARNADA 0 | Fitxa |

Líder contra cuer es donaven cita per tancar la jornada 5 de la Lliga Multisegur Assegurances. Atlètic i Penya buscaven els 3 punts, però un per ampliar marge al capdavant de la taula i els altres per empatar a punts amb el cinquè classificat.

Els primers a provar-ho, van ser els escaldencs. Error en la sortida de pilota del Penya Encarnada que regala la pilota a peus de Xavi Puerto. El de Barberà del Vallès ho provava amb una vaselina que no trobava porteria per molt poc.

De seguida, el segon avís. Pilota llarga per Àlex Martínez que salva el servei de porteria. L’internacional centrava a l’interior de l’àrea i Casadesús buscava la base del pal. Basterrecha, posava la punta dels dits per desviar a córner.

Precisament fruit del servei de cantonada, arribava el primer gol del partit. Era Cisteró, qui decidia i avançava l’Atlètic amb un xut que es colava al fons de la xarxa de Basterrechea.

Sobre la mitja hora, una altra de clara per l’Atlètic. Guillaume López rebia una pilota a la punta esquerra de l’atac, optava per retallar cap al mig i sorprenia amb un fort xut que s’estavellava a la creueta i feia trontollar la porteria del Penya.

Al límit de la primera meitat, ampliava diferències l’Atlètic. Pilota llarga que arribava des del servei de porteria, pentinava Casadesús i Gillaume López, sol davant Basterrechea, li creuava la pilota per fer el 2-0 per marxar al vestidor.

A la represa va continuar el monòleg escaldenc i aviat va arribar la primera ocasió. Asistència de Cisteró a Xavi Puerto, que des del punt de penal xuta fora.

En la segona clara, al 61, Victor Pérez envia un míssil teledirigit que deixa tremolant el travesser, la pilota bota, toca l'esquena de Basterrechea i entra a la porteria. Era el gol de la sentència que refermava l'equip de Fede Bessone en el liderat, amb 4 punts de marge respecte dels colomencs.