PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El festival Contradans tanca les portes amb un balanç positiu

El Comú de la Massana es congratula per haver superat les expectatives d’assistència als actes

Per El Periòdic

Una de les actuacions del Contradans.
Una de les actuacions del Contradans. | Eduard Comella

El festival de dansa i cultura tradicional Contradans, va tancar ahir les activitats i exhibicions que ha ofert al llarg de tot el cap de setmana a la Massana. La segona edició de l’esdeveniment va ser tot un èxit, amb un ple absolut en la majoria dels espectacles i els tallers proposats, tant el de dansa com els dels artesans. A banda del nombrós públic, també cal destacar les sinergies que es van originar entre els diferents artesans, els quals es van mostrar molt satisfets amb el desenvolupament del festival. També els grups dansaires van valorar molt positivament el Contradans, tant pel nombre d’espectadors com per la possibilitat de compartir espai amb altres companyies i per haver pogut participar en el taller impartit pel director de Nova Galega de Danza, Jaime Pablo Díaz. Tant aquesta companyia com l’Esbart de les Valls del Nord i l’Esbart Sant Romà van demostrar al públic com la dansa tradicional evoluciona, però mantenint l’essència i les arrels.

Al seu torn, el conseller de Cultura de la Massana, Guillem Forné, i la presidenta de l’Esbart de les Valls del Nord , Meritxell Rabadà, van assegurar que el Contradans ha superat les expectatives que s’havien marcat abans del començament, ja que la plaça de les Fontetes ha estat plena durant tot el cap de setmana.

Igualment, Rabadà va assegurar que l’objectiu és ampliar horitzons amb la possibilitat de ser encara més multidisciplinari, mantenint-lo en el seu conjunt entès com un tot: dansa, cultura popular i artesania, conservant sempre la seva essència: l’evolució de la tradició a la contemporaneïtat, de l’arrel a la modernitat, i que acabi sent un referent en el món dels festivals de cultura popular.

Per la seva banda, Forné va remarcar la importància de fer parròquia a través de les tradicions i que, sobretot, els nens i els joves se sentin atrets per mantenir vius els costums i les herències culturals. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT