PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ja els coneixen

El tècnic de l’Alavés afirma que els equips grans que han passat pel Nacional han servit de «conillet d’índies»

Per David Sansaloni

El xut de Carlos Martínez surt rebutjat davant la pressió defensiva dels jugadors de l’Alavés en l’últim partit de lliga, el passat dissabte.
El xut de Carlos Martínez surt rebutjat davant la pressió defensiva dels jugadors de l’Alavés en l’últim partit de lliga, el passat dissabte. | @FCANDORRA

A l’FC Andorra ja el coneixen a LaLiga SmartBank. Tot i ser un recentment ascendit, només han fet falta tres partits a casa perquè els equips comencin a treure punts de l’Estadi Nacional. Després de guanyar al Granada, l’Eibar i el Llevant al país, el Burgos CF va ser la primera pedra en el camí dels d’Eder Sarabia. Mostrant un plantejament ultradefensiu, els burgalesos van ser els primers a treure una victòria en terres andorranes. Malauradament, i amb un estil similar, el dissabte va ser l’Alavés el que ho va repetir, guanyant els tricolor també per 0-1.


«La realitat és que ens hem fixat molt en els darrers equips que han passat per aquí [per l’Estadi Nacional]. Granada, Eibar i Llevant, tres dels grans d’aquesta Segona Divisió ens han servit de conillet d’índies per saber com fer-li mal a l’Andorra», va dir l’entrenador de l’Alavés, Luís Garcia. Tanmateix, el tècnic no va tenir problema en explicar que «la gran errada que han comès la resta d’equips en jugar-li a l’FC Andorra amb una pressió massa elevada, i ells amb espais és quan realment són perillosos».


Per la seva part, Sarabia no va estar del tot d’acord amb Luís Garcia, que també va declarar que durant el duel havia passat el que l’Alavés volia, i no pas al contrari. «L’Alavés volia tenir la pilota, i no ho ha fet, i és cert que han passat coses que ells volien, però també moltes de les que nosaltres volíem». Sobre si hi ha por que els rivals hagin agafat la mesura a l’FC Andorra, el tècnic basc va ser clar: «No havíem tingut un context com aquest en nou jornades. Hem d’analitzar com fer mal a aquestes defenses, i ara tenim més temps al davant per trobar una solució». 

 

El lloc de l’equip

 

Sarabia també va voler fer una crida a la racionalitat. «Si l’Andorra i l’Alavés s’enfronten 100 vegades, l’Alavés guanyarà en 98 d’aquestes. Entenc que és normal que es creï un clima d’optimisme, ja que veníem de guanyar els tres primers partits a casa i estàvem en els llocs alts de la classificació, però no hem d’oblidar que acabem d’arribar a aquesta categoria, on hi ha autèntics transatlàntics, i hem d’anar pas a pas».


Les ratxes aniran i tornaran, va dir Sarabia, que també va assegurar que «tornarem a perdre, i també tornarem a guanyar». La clau en els partits contra el Burgos CF i l’Alavés ha estat «en els moments en els quals hem tingut la pilota i no hem sabut què fer amb ella», va dir el tècnic tricolor, mentre explicava que després dels primers 45 minuts de l’última trobada «hem parlat al vestidor, teníem un pla, i no hem sabut portar-lo a terme. De fet, diria que no hem fet res del que havíem dit».

 

Frustració en atac

 

Les defenses presentades pel Burgos CF i l’Alavés van acabar desesperant els atacants tricolor. Marc Fernández, que dissabte va tornar a la titularitat, va explicar que «ens ha faltat una mica de paciència, i quan no tenim la pilota hem d’intentar no regalar aquestes accions». Igual que en la darrera jornada, una treta de banda va acabar condemnant els tricolor, i la premissa al vestidor és clara: «Si no hi ha opció de guanyar perquè són equips que defensen molt bé, almenys hem d’intentar no perdre per jugades aïllades».


Ara, els tricolor deixen de banda els duels contra aquests històrics de Segona Divisió i aquest cap de setmana visitaran la Ciutat Esportiva del Vila-real per enfrontar-se al filial groguet. Fernández no es fia i recorda que «l’any passat quan es van enfrontar a nosaltres també es van tancar al darrere». 

 

L’FC Andorra celebra el seu 80è aniversari lluint la nova samarreta commemorativa

 

L’FC Andorra va celebrar dissabte passat, durant el partit contra l’Alavés a l’Estadi Nacional, el seu 80è aniversari. Els aficionats que es van desplaçar a les instal·lacions d’Andorra la Vella van poder veure els jugadors de l’entitat vestint la nova samarreta commemorativa, que es va posar a la venda a l’estadi.

 

Tanmateix, el club també va voler rendir homenatge a algunes figures destacades del conjunt tricolor. Entre elles es va poder veure al seleccionador nacional, Koldo Álvarez de Eulate, o a l’internacional Ildefons Lima, entre altres. Tot i que l’FC Andorra no va disputar el duel amb l’esmentada samarreta (sinó amb l’habitual), els aficionats van respondre amb una gran ovació, i només va faltar la victòria per fer el dia rodó.

PUBLICITAT
PUBLICITAT