Pas ferm a la LEB Or

El MoraBanc apallissa l'Albacete i continua amb la ratxa de victòries (63-93)

Per David Sansaloni

Maric intenta el tap en una jugada del partit d'avui entre l'Albacete i el MoraBanc. | FEB

El MoraBanc continua gaudint d'aquesta LEB Or, i és que després de desfer-se amb contundència el dimecres passat del Grupo Alega Cantàbria, avui ha fet el mateix amb l'Albacete. Com si d'un joc de nens es tractés, els tricolor han donat 10 minuts als seus rivals, i a partir d'aquí ha començat una allau de pur bàsquet per acabar tombant els locals amb una diferència de 30 punts (63-93).

El partit, això sí, ha començat amb un guió diferent del que es va poder veure en la segona jornada. Als de Lezkano els ha costat una mica entrar al partit, i l'equip no acabava de combinar amb precisió, cosa que ha permès al Bueno Arenas Albacete marxar amb una diferència favorable (22-16) en el primer quart.

La cosa ha canviat radicalment quan ha entrat a pista Marin Maric. El pivot ha fet el que millor sap: lluitar a la pintura i imposar-se amb agressivitat als seus marcadors. Maric s'ha mostrat implacable, i ha obligat l'Albacete a estar molt a sobre seu, fet que ha provocat que homes com Dee, Speight, Andric o Czerapowicz estiguessin més lliures a l'hora de provar els tirs exteriors.

El joc tricolor s'ha transformat en aquest segon període. Els tirs des de més enllà dels 6,75 metres han començat a entrar i la contundència en el rebot i l'anotació sota cistella ha fet que l'equip marxés al descans havent capgirat el marcador (33-47), amb un parcial d'11-31.

Ja en la represa, el MoraBanc ha deixat de banda l'eufòria del segon quart i s'ha centrat a madurar més les jugades, tot i que amb bastant menys encert que en els 10 minuts anteriors. Per la seva part, l'Albacete ha reaccionat gràcies a l'aportació de Gerard Blat (15 punts) i Víctor Ruiz (10 punts), mentre que homes com Juan José Santana o David Knudsen han millorat notablement el seu percentatge anotador, sobretot en els tirs de dos punts.

La lluita del tercer quart ha acabat amb el 51-69 en el marcador, i els tricolor han buscat tancar el partit en els últims 10 minuts. Ha sigut en aquest moment quan Johnny Dee i Mihajlo Andric han decidit fer una passa endavant i han començat a endollar tirs exteriors, un fet que ha posat el MoraBanc amb una diferència de +20 punts. Czerapowicz i Speight s'han volgut sumar a la festa, sobretot el primer, i els tricolor han posat la velocitat de creuer per tancar el partit amb un marcador de 63-93, després que l'Albacete arribés a posar-se 51-58 en un moment de la trobada.

Amb aquesta victòria, el MoraBanc suma tres de tres en aquesta LEB Or i continua amb pas ferm, demostrant que serà car llevar-li la primera posició a la taula.